Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформцентр Южно-Українського енергокомплексу відвідали вихованці Станції юних туристів з Умані
AA

Інформцентр Южно-Українського енергокомплексу відвідали вихованці Станції юних туристів з Умані

Все більше охочих познайомитися з процесом виробництва електроенергії вітчизняними атомними станціями відвідують Южно-Український енергокомплекс. Цього разу, 31 липня, в інформаційному центрі ВП ЮУАЕС побували вихованці Станції юних туристів з Умані.

«Ми хотіли більше дізнатися про Южно-Українську станцію та взагалі зрозуміти, як можна Україні стати багатшою, виробляючи якомога більше електроенергії. Як ми знаємо, альтернативні джерела енергії не дають можливості отримати її достатню кількість, а атомні станції з цим справляються. Ми хотіли дізнатися також про принцип їх роботи та чи дійсно АЕС безпечні», - каже про мету візиту керівник туристичної групи Ілона Марущак.

Під час лекції гості дізналися про діяльність підприємства, будову атомного енергоблока, застосовані тут системи безпеки, розглянули макети діючого обладнання, що бере участь у виробництві електроенергії.

Одна з екскурсантів Анастасія Марущак зазначає, що їхня туристична група вже декілька років вивчає об'єкти на воді - гідроелектростанції, млини, а також альтернативні джерела енергії, такі як сонячні електростанції. З Інтернету юні «промислові туристи» дізналися, що до складу Южно-Українського енергокомплексу входять ГЕС і ГАЕС, тому мали намір побувати і на цих об'єктах. Багато учасників групи не досягли 14 років, тому повну екскурсію для них не провели. «Хотілося б повернутися сюди і побачити всі об'єкти зсередини, - ділиться планами Анастасія. - Проте і лекція була дуже цікавою. Нам розповіли та на макетах показали все в деталях, відповіли на всі наші запитання. Пізнавальна бесіда з фахівцем АЕС - гарне доповнення до шкільної програми, тому що це ми проходимо на уроках, але нам не розповідають про всі нюанси. До того ж у школі немає таких точних макетів».

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...