Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про вжиті заходи з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік
AA

Інформація про вжиті заходи з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік

Інформація про вжиті заходи

 з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік по Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області

Наказом обєднаного  управління від 16.03.2017 №55 було затверджено заходи з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік. Особи відповідальні за їх виконання – заступники начальника управління, керівники структурних підрозділів управління, головний спеціаліст по роботі з персоналом. З метою виконання Плану було проведено наступну роботу:

1. Удосконалення нормативно-правової бази

В звітному періоді проведено моніторинг норм та практики застосування законодавчих та нормативно-правових актів, що регулюють діяльність органів Пенсійного фонду України з метою виявлення прогалин що можуть сприяти втягненню працівників управління в корупційну або злочинну діяльність.

Проводиться постійний контроль за прийняттям рішень про пенсійне забезпечення працівників об’єднаного управління та членів їх сімей. Протягом І кварталу 2017 року пенсії вказаній категорії осіб в нашому управлінні не призначались.

Здійснюється постійний моніторинг норм та практики застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність органів Пенсійного фонду України. З метою недопущення прогалин та недоліків, що можуть сприяти втягненню працівників органів Пенсійного фонду України в корупційну чи злочинну діяльність в управлінні  прийом та обслуговування громадян здійснюється  Южноукраїнським та Арбузинським відділом обслуговувані громадян .

2. Організаційно-управлінські заходи

Постійно здійснюється моніторинг положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій працівників з метою своєчасного приведення їх у відповідність до змін у антикорупційному законодавстві України та підзаконних актах. Зміни до положень про структурні підрозділи та посадові інструкції вносяться вчасно.

Начальник об’єднаного  управління тримає під особистим контролем повноту та своєчасність прийняття рішень спеціалістами управління.

Обслуговування громадян, які звертаються до об’єднаного управління, здійснюється виключно Южноукраїнським та Арбузинським відділом обслуговування громадян. Обробка пенсійної документації здійснюється спеціалістами Южноукраїнським та Арбузинським відділом  з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій на базі централізованих інформаційних систем ІКІС ПФУ. Таким чином, функції прийому громадян та обробки пенсійної документації розмежовано між окремими структурними підрозділами.

3.Формування світогляду неприйняття корупції, залучення громадськості до реалізації антикорупційних заходів

Звіти про виконані заходи щодо запобігання і протидії корупційних проявів, та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень щокварталу оприлюднюються на сайті Южноукраїнського міської ради.

Протягом І кварталу 2017 року повідомлень громадян щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників об’єднаного управління не надходило.

В об’єднаному  управлінні забезпечено доступ громадськості до ознайомлення з публічною інформацією, яка отримана, створена або знаходиться у володінні управління. Публічна інформація розміщена в управлінні на стендах, розташованих в загальнодоступних місцях приміщення управління. До загально відкритої системи обліку публічної інформації регулярно вноситься дані щодо вищезазначеної інформації.

4.Удосконалення роботи з персоналом:

Постійно проводиться моніторинг додержання працівниками  об’єднаного управління антикорупційного законодавства, насамперед, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб. Кожен претендент на зайняття вакантної посади державного службовця письмово повідомляє начальника об’єднаного  управління про роботу близьких осіб та наявність корпоративних прав.

Забезпечено контроль за своєчасністю подання декларацій державними службовцями управління за минулий рік.

Проведено 5 занять серед працівників об’єднаного управління щодо дотримання норм антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу, насемперед, в частині обмеження та заборони видів поведінки державних службовців.

5. Сфера публічних фінансів

Забезпечено в установленому порядку оприлюднення інформації про закупівлі та використання коштів Пенсійного фонду України, передбаченої законами України “Про публічні закупівлі”, “Про відкритість використання публічних коштів” та прийнятих на їх виконання нормативно - правових актів. Інформація оприлюднена протягом січня та березня 2017 року. Щокварталу надається звіт про використані кошти до головного управління та управління статистики в Миколаївській області та оприлюднюється додаток до Річного плану закупівель на 2017 рік шляхом розміщення на веб-сайті головного розпорядника коштів.

При проведенні процедури закупівель об’єднаним управлінням не допускається поділ предмета закупівлі на частини або заниження його вартості для уникнення проведення процедури закупівлі.

Южноукраїнським об’єднаним управління проведена робота щодо реєстрації на майданчику системи ProZorro, за допомогою якої будуть здійснюватися закупівлі товарів, робіт та послуг з використанням електронної системи закупівель у порядку, визначеному законодавством.

Здійснюється постійний контроль за формуванням потреби та здійсненням фінансування пенсійних виплат з метою недопущення надання переваг при спрямуванні коштів на об’єкти з виплати та доставки пенсій

6. Навчання та заходи з поширення інформації щодо програм антикорупційного спрямування.

В об’єднаному   управлінні постійно проводиться правова освіта працівників, у тому числі у сфері антикорупційного законодавства. Так, протягом І квартал 2017 року було проведено 5 технавчань із керівниками структурних підрозділів та спеціалістами управління.

 

Читайте також

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванн...

Про призначення надбавки до пенсії на утримання непрацездатних членів сім'ї відповідно Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту “а” статті 16 та пункту “а” статті 24 Закону України&nb...

Кабінет страхувальника: нові можливості в роботі з електронними лікарняними

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Наразі сформований листок непрацездатності надсилають страхувальникам через кабінет страхувальника н...

Чи може особа з інвалідністю з дитинства одночасно отримувати і пенсію по втраті годувальника і соціальну допомогу?

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до статті 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства т...

Надання страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” № 11...

Відповідаємо на чисельні звернення щодо переведення з пенсії за вислугу років на пенсію за віком

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Ключовим нормативно-правовим актом, який регламентує загальні положення та особливості призначення п...

Про перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постаново...