Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради за І півріччя 2018 року
AA

Інформація про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради за І півріччя 2018 року

При виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради діє спостережна комісія, до складу якої входить 11 осіб - представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії».

Спостережна комісія при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради здійснює свою роботу в формі засідань. З початку 2018 року проведено 5 засідань спостережної комісії, на яких було розглянуто 10 питань та прийнято 1 постанову. Це - здійснення громадського контролю за поведінкою осіб, умовно-дострокового звільнених від відбуття покарання; здійснення соціальної роботи з особами, звільненими з місць позбавлення волі, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, та звільненими від відбуття покарання з випробуванням; надання гостро потребуючим з числа осіб, які відбували покарання у вигляді позбавлення волі, адресної допомоги; стан індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми засудженими до покарання без позбавлення волі; стан працевлаштування громадян працездатного віку, звільнених з місць позбавлення волі, залучення їх до відповідного перенавчання професіям, які мають попит на ринку праці; про спільний наказ Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства юстиції України від 07.11.2011 № 429/831/769/3279/5 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів соціального патронажу звільнених осіб».

З початку 2018 року на обліку спостережної комісії перебувало 5 осіб, умовно-достроково звільнених від відбуття покарання, знято з обліку – 3 особи, на даний час перебуває – 2 особи. Облік осіб даної категорії проводиться на підставі звірок з Южноукраїнським відділом поліції Первомайського відділу Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та Арбузинським міськрайонним відділом з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробацій.

Членами спостережної комісії проводиться робота щодо здійснення громадського контролю за поведінкою осіб, звільнених з місць позбавлення волі умовно-достроково, протягом невідбутої частини покарання, шляхом спільного щомісячного інспектування за місцем проживання цих осіб. З метою недопущення вчинення повторних правопорушень та громадського контролю на протязі звітного періоду інспекторами громадських пунктів охорони порядку було проведено 18 перевірок за місцем мешкання осіб умовно-достроково звільнених від відбуття покарання. В ході перевірок були надані правові консультації, інформаційні послуги щодо працевлаштування, необхідності здійснення флюорографічного обстеження, попереджено про кримінальну та адміністративну відповідальність. Всім особам надана інформація про види послуг та допомог, які надаються департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Южноукраїнським міським центром зайнятості, Южноукраїнської міською організацією Товариства Червоного Хреста України.

З початку 2018 року в Южноукраїнському міському центрі зайнятості були зареєстровані як безробітні 2 особи, які звільнилися з місць позбавлення волі. Робота з цією категорією громадян проводиться відповідно до чинного законодавства. Надаються визначені види забезпечення та соціальні послуги, а саме: допомога по безробіттю, в тому числі одноразова її виплата для організації підприємницької діяльності, допомога на поховання у разі смерті безробітного або особи, яка перебуває на його утриманні, професійна підготовка, перепідготовка або підвищення кваліфікації, профорієнтація, пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням. Крім сприяння в пошуку роботи, безробітним громадянам надається профорієнтаційна допомога, пропонується проходження навчання та перенавчання за кошти служби зайнятості. З метою трудової адаптації та матеріальної підтримки, безробітні мають можливість прийняти участь в оплачуваних громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Протягом І півріччя 2018 року до Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 6 повідомлень про звільнення осіб з місць позбавлення волі. Фахівцями із соціальної роботи проведено соціально профілактичну роботу з 30 молодими особами, з яких 24 особи – молодь, яка засуджена до покарань не пов’язаних з позбавленням волі або звільнена від відбування покарання з випробуванням. За результатами наданих послуг задоволено потреби 30 осіб в отриманні первинної психологічної допомоги, 30 особам надано консультації юридичного спрямування, 16 осіб направлено до комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня», 3 особам сприяли у відновленні документів, під соціальний супровід взято 2 особи, психологічну підтримку надано 12 особам, направлено до Южноукраїнської філії Миколаївського обласного центру зайнятості 5 осіб.

До департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради з початку 2018 року звернулося 3 особи, звільнені з місць позбавлення волі, які отримали матеріальну допомогу на загальну суму 1000,00 грн.

З метою забезпечення діяльності спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради на принципах гласності, відкритості та прозорості, на її засідання запрошуються представники Южноукраїнського відділу поліції Первомайського відділу Головного управління Національної поліції в  Миколаївській області, Арбузинського міськрайонного відділу з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробацій, Южноукраїнської філії Миколаївського обласного центру зайнятості, служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради та комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня».

 

 


                                                                      

Читайте також