Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація для батьків та осіб, які їх замінюють, дітей у яких вперше виявлено інвалідизуюче захворювання
AA

Інформація для батьків та осіб, які їх замінюють, дітей у яких вперше виявлено інвалідизуюче захворювання

Порядок оформлення в закладах охорони здоров’я документів на отримання державної соціальної допомоги на дитину з інвалідністю:

- Звернутися до сімейного лікаря чи педіатра, якого Ви обрали та уклали Декларацію. Якщо Ви не обрали лікаря дитині заздалегідь, зробіть це звернувшись до некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги», вул. Миру № 3, тел. реєстратури (05136) 5-58-88, 4-64-30, 0675124242, або до приватного лікаря з яким укладений договір з НСЗУ. Місце реєстрації дитини не має значення для укладання декларації з обраним лікарем.

- Після огляду та відповідного обстеження дитини буде сформований пакет документів до Обласної дитячої лікарні де лікарсько-консультативною комісією оформляється Медичний висновок на дитину інваліда до 18 років, який повертається до некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

- На підставі Медичного висновку  в некомерційному комунальному підприємстві «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  заповнюється Індивідуальна програма реабілітації інваліда (вікова категорія від 0 до 18 років), яка є підставою для отримання дитиною різних реабілітаційних заходів: медичні, освітні, соціальні, засоби технічної реабілітації, вироби медичного призначення, санаторно-курортне лікування та інше. За необхідносте вона може коригуватися.

Якщо дитині інваліду необхідні засоби реабілітації, за переліком документів, які необхідно мати при зверненні, для отримання направлення на здійснення часткового відшкодування витрат на придбання технічних та інших засобів реабілітації, виробів медичного призначення (підгузки, пелюшки, високопоглинаючі прокладки, присипки)  необхідно звернутись до управління охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради, вул. Миру № 3, каб. 412, з 8.00 до 17.00, тел. (05136) 4-63-87, 4-63-88.

На отримання державної соціальної допомоги на дитину з  інвалідністю необхідно звернутись до управління соціального захисту Южноукраїнської міської ради.

З усіх  питань, що виникають при виявлені індвалідизуючого захворювання  Ви можете звертатися:

1. До обраного лікаря, який надає первинну медичну допомогу (педіатр, сімейний лікар).

2. До керівництва некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

3. На гарячу лінію УОЗ ЮМР за телефоном  (05136) 4-63-87.

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...