Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про повідомну реєстрацію колективних договорів, угод та змін і доповнень до них!
AA

Інформація про повідомну реєстрацію колективних договорів, угод та змін і доповнень до них!

Департамент соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради звертається до керівників та голів профспілкових організацій підприємств, установ, організацій всіх форм власності, які використовують найману працю, із рекомендацією підвести  підсумки виконання зобов'язань по колективних договорах протягом 2020 року, а також розпочати роботу з укладання нових або внесення змін та доповнень до діючих колективних договорів.

Змістовий, своєчасно доповнений актуальними положеннями колективний договір – ознака відповідального роботодавця, який не лише суворо дотримується норм трудового законодавства, а й в межах своїх фінансових можливостей дбає про здоров'я і добробут працівників, надає їм соціальну підтримку.

У сучасних умовах такий колективний договір здатний стати своєрідною «подушкою безпеки» для обох сторін трудових відносин. За умови виконання закріплених у колективному договорі зобов'язань значно знижується ризик виникнення трудових конфліктів та соціальної напруги в колективі. Що є запорукою високої виробничої дисципліни і стабільної роботи підприємства.

Завдяки властивій колдоговірному регулюванню гнучкості ухвалення рішень і здатності заповнювати прогалини у законодавстві, стає можливим врегулювання питань організації роботи підприємства та здійснення оплати праці працівників, у тому числі в умовах карантину; вживання заходів для запобігання поширенню коронавірусної хвороби CVID-19 на підприємстві; створення безпечних умов праці та забезпечення працівників додатковими соціальними гарантіями.

Звертаємо увагу, що відповідно до ст..9 Закону України «Про колективні договори і угоди» колективні договори підлягають повідомній реєстрації в установленому порядку.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...