Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Ядерна енергія і світ» - у южноукраїнського ліцеїста Кирила Малаховського
AA

Гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Ядерна енергія і світ» - у южноукраїнського ліцеїста Кирила Малаховського

25-26 травня в Інформаційному центрі ВП ЮУАЕС «Імпульс» четвірка представників Южноукраїнська, які вийшли до фіналу традиційного Всеукраїнського конкурсу рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ», з використанням платформи «Google Meet» онлайн презентувала свої творчі доробки. 

 До складу журі увійшли представники Українського ядерного товариства, ДП «НАЕК «Енергоатом», викладачі профільних ЗВО - Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Одеського національного політехнічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, а також Національної академії наук України.

Дуже серйозно та відповідально до розгляду робіт підійшов один із спонсорів конкурсу - ТОВ «Енергобезпека Груп». Разом з южноукраїнським ПраТ «Юженергобуд» та Групою компаній «ЮТЕМ» (АТ «ПТЕМ») вони надали спонсорську підтримку та всіляко сприяли проведенню фіналу конкурсу.

Доповіді на розгляд журі конкурсу у фіналі представили загалом 26 учасників, які до цього стали переможцями першого етапу конкурсу в регіонах.

Результати конкурсу, які 27 травня майже всі учасники почули також онлайн, разом з командою УІГЗ ВП ЮУАЕС, яка готувала і підтримувала їх протягом двох етапів, були радісними для южноукраїнських учасників: Гран прі - у ліцеїста Кирила Малаховського та третє місце - у десятикласниці ЗОСШ №2 Карини Шевченко.

Кирило тепло подякував всій дружній команді, що готувала конкурс: «Я, хоча вже й маю минулорічний досвід участі в цьому конкурсі, дуже хвилювався і сподівався, що моє дослідження стане цікавим та корисним. Дякую, що є такий конкурс, де ми можемо показати себе і висловити свої думки».

Від імені членів журі директор ВП «Науково-технічний центр» ДП НАЕК «Енергоатом» Микола Власенко виказав задоволення з того приводу, що в конкурсі брали участь не тільки старшокласники, а й учні 8-9 класів: «Це демонструє цікавість до атомної галузі та дає надію на нових здібних студентів викладачам профільних закладів вищої освіти».

Є цікавим той факт, що представники  ТОВ «Енергобезпека Груп», вивчаючи реферати, склали свій власний рейтинг переможців, і Карина Шевченко та Кирило Малаховський також посіли у ньому аналогічні думці першого журі високі місця, і отримають подарунки не тільки від офіційних організаторів конкурсу, а й спонсорські.

Попри всі перепони, викликані пандемією коронавірусу, життя не зупиняється, тож і атомники не припиняють думати про майбутнє галузі і виховувати свою молоду зміну,  залучаючи школярів до поглиблення та популяризації знань про ядерну енергетику, ядерну фізику. А це значить – конкурс буде жити.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...