Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Гімназистка міста-супутника ЮУАЕС Вікторія Кавака посіла II місце на Всеукраїнському конкурсі рефератів «Ядерна енергія і світ»
AA

Гімназистка міста-супутника ЮУАЕС Вікторія Кавака посіла II місце на Всеукраїнському конкурсі рефератів «Ядерна енергія і світ»

Учениця гімназії міста-супутника ЮУАЕС Вікторія Кавака з роботою «Ставлення мешканців Южноукраїнська до ЮУАЕС» посіла II місце на Всеукраїнському конкурсі рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ», фінал якого відбувся в Києві 23-24 квітня. Конкурс організовано НАЕК «Енергоатом» і Українським ядерним товариством. Для участі у фінальних змаганнях до Києва з міст-супутників АЕС України Енергодара, Вараша, Южноукраїнська, Нетішина, а також Харкова, Львова та Іванківського району Київської області приїхав 21 старшокласник – всі, хто переміг у перших конкурсних етапах.

Учасники конкурсу зазвичай привносять новітні тренди і з вибору тематики, і зі способу подачі матеріалу. Якщо у перші роки в роботах домінувала технічна тематика, то вже цьогоріч багато учасників обрали для себе теми, пов’язані з соціальною та екологічною проблематикою, питаннями ставлення місцевого населення до АЕС та атомної енергетики.

Закономірно, що серед переможців конкурсу передусім опинилися автори робіт, які проводили власні дослідження, що, на їх думку, є актуальними для ядерної галузі, та ті, хто пропонував нестандартні підходи до вирішення існуючих проблем атомної енергетики.

«Вікторія - учасник нашого інформаційно-просвітницького проекту «Nuclear education», - зазначає методист групи аналізу, моніторингу та планування роботи управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС Світлана Дідик. - До написання реферату була не впевнена в своїх силах, вважала, що тема атомної енергетики складна, вимагає глибоких знань і серйозної підготовки. Її також лякала можливість виступу на всеукраїнському рівні. Проте, поспілкувавшись з фахівцями Южно-Української АЕС, все ж вирішила взяти участь у конкурсі рефератів і не помилилася - посіла друге місце на галузевому рівні. Над своїм проектом Вікторія працювала самостійно. Вибрала тему, розробила анкету, провела дослідження серед молоді, людей середнього віку та пенсіонерів. У кінці виконала аналіз, який показав, що людям цікава тема атомної енергетики та діяльність нашої АЕС, зокрема. Як зізнається Вікторія, в процесі роботи її здивувало, що інформація про атомну станцію доступна, а сама ЮУАЕС - відкрита для кожного охочого знати більше».

Ще один южноукраїнський школяр Рустам Соболь став дипломантом фінального етапу.

Українське ядерне товариство та НАЕК «Енергоатом» проводять Всеукраїнський конкурс рефератів вже понад 10 років. Він користується широкою популярністю серед учнів старшої школи, які цікавляться проблематикою ядерної галузі та розглядають можливість пов’язати своє життя з професією атомника.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...