Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Другий енергоблок Южно-Української АЕС працює на електричній потужності 1050 мегават
AA

Другий енергоблок Южно-Української АЕС працює на електричній потужності 1050 мегават

22 лютого енергоблок №2 Южно-Української АЕС виведено на рівень електричної потужності 1050 МВт. Це вдалося досягти завдяки заміні конденсатора турбіни, виконаної під час планово-попереджувальних ремонтів (ППР) 2015-1016 років.

Виконуючий обов'язки головного інженера - заступник головного інженера з експлуатації другої черги ВП ЮУАЕС Володимир Бандурко підкреслює: «Після виконання робіт з заміни конденсатора турбіни другого енергоблока, без збільшення потужності реактора та за температури циркуляційної води 16 градусів нам вдалося досягти 1050 МВт електричної потужності. Вважаю це позитивним результатом роботи всього колективу Южно-Української  АЕС, який ішов до цього успіху майже 10 років».

Реалізація планів з підвищення потужності вітчизняних енергоблоків дозволить виробляти додаткові мегавати електроенергії, що дають вагомий внесок у підвищення енергобезпеки України. А в світлі нинішнього скрутного становища енергосистеми це - важливий, необхідний і своєчасний крок.

«У майбутньому планується також збільшення теплової потужності другого енергоблока на 1,5%, тобто після виконання всіх необхідних заходів, електрична потужність блока стане ще більш високою», - констатує В. Бандурко.

Пілотним у підвищенні теплової потужності серед українських АЕС став перший южно-український «мільйонник». Відповідно до затвердженої НАЕК «Енергоатом» галузевої програми, у листопаді 2016 року його теплову потужність було збільшено до 3045 МВт. Збільшення ж його електричної потужності стане можливим лише після заміни старого конденсатора турбіни. Завершити ці роботи планується в ППР 2018 року.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...