Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Дотримання порядку виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімуму – обов’язок кожного роботодавця
AA

Дотримання порядку виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімуму – обов’язок кожного роботодавця

Головне управління ДФС у Миколаївській області інформує платників податків, що держава гарантує виплату заробітної плати найманим працівникам на рівні не менше законодавчо встановленого мінімуму.

Згідно з Бюджетним Кодексом України, розмір мінімальної заробітної плати  визначається Законом України про Державний бюджет на відповідний рік.

Станом на 1 січня 2018 року, мінімальна заробітна плата складає: у місячному розмірі – 3723 грн.; у погодинному розмірі − 22,41 гривень. Тому, з 1 січня 2018 року жодному працівнику не може нараховуватись заробітна плата менше 3723 грн. за повний місяць.

Слід зазначити, що дана законодавча норма обов’язкова для виконання як юридичним особам, так і фізичним особам - роботодавцям. Роботодавець зобов’язаний щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше встановленого законодавством розміру, який може складатися з окладу, премій, надбавок та інших постійних доплат.

За порушення трудового законодавства у 2018 році роботодавцям загрожують чималі штрафи, а саме, за одного неоформленого працівника – штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, тобто 111 690 гривень.

 

Читайте також

ДПС Миколаївщини інформує про нюанси  порядку заповнення реквізитів в платіжних документах при сплаті коштів до бюджетів та фондів в рахунок погашення податкового боргу/ заборгованості з ЄСВ

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Головне управління ДПС в Миколаївській області повідомляє, що згідно з нормами Інструкції про безгот...

Комунікаційна податкова платформа – оперативний засіб вирішення актуальних питань із податковою службою

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Податкова служба зацікавлена в інформаційних контактах та ефективній взаємодії з бізнес-спільнотою т...

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Южноукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області інформує, з 1 січня 2024 року стартувала кампанія...

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - власників, орендарів, користувачів на інших умовах  земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - вл...