Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
AA

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) набув масштаби пандемії. В усьому світі  говорять про СНІД як загрозу існування людства. Боротьба зі СНІДом  об’єднала зусилля   країн, мільйонів небайдужих людей. Уже зараз є певні успіхи щодо продовження життя хворих на СНІД.

Перші випадки дивної хвороби, яка позбавляє людину імунітету й призводить до смерті, вчені виявили 1980 в Америці. Попри активні заходи медиків та гуманітарних організацій, швидкість поширення епідемії СНІДу  залишається великою.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом  - це можливість дізнатись факти та втілити знання в практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти і усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ- вони мають за допомогою цих знань піклуватися про власне здоров’я  і здоров’я інших, і допомогти тим, хто живе з ВІЛ.

Перед країною в майбутньому стоїть ще низка нелегких завдань, виконання яких неможливе без допомоги наших громадян, усвідомлення ними високої цінності власного здоров’я і турботи про здоров’я близьких, поваги й толерантності до людей, яким не вдалося уникнути захворювання та у яких вистачає мужності з нею боротися. Темпи зростання захворюваності в Україні є найвищим у світі і починаючи з 1994 року щороку збільшуються на 33%. Поширення ВІЛ- інфекції все ще пов’язано з соціальними чинниками розвитком ін’єкційної наркоманії, високим рівнем інфікованості серед жінок секс- бізнесу, у місцях позбавлення волі. Найбільша кількість ВІЛ-інфікованих відноситься до вікової групи 20-39 років, постійно також зростає частка підлітків 15-17 років. В цей день велика кількість жителів планети прикріпляє до одягу червону стрічку. Червона стрічка- це символ усвідомлення людьми важливості проблеми СНІДу. Чим більше людей одягне стрічки, тим буде гучніше лунати голос тих, хто потребує уваги до проблеми СНІДу  і до проблем мільйонів людей, яких торкнулася ця епідемія. Червона стрічка- це символ скорботи та пам’яті про сотню тисяч людей, які померли від жорстокої хвороби. Червона стрічка- це символ солідарності з тими людьми, які живуть зі СНІДом та  ВІЛ інфекцією, їх рідними і близькими. Червона стрічка - це символ надії,   символ підтримки наукових розробок і клінічних досліджень, символ своєї участі в антиснідовій боротьбі в усьому світі; вияв розуміння проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІД, які не мають кордонів, національностей, статі і віку; символ надії на те, що людство обов’зково переможе цю хворобу.

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...