Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До відома керівників підприємств, голів профспілкових організацій та трудових колективів!
AA

До відома керівників підприємств, голів профспілкових організацій та трудових колективів!

Управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради у відповідності до рекомендацій Миколаївської обласної ради профспілок та на виконання вимог ст.2 Закону України «Про колективні договори і угоди», ст.17 Закону України «Про підприємства в Україні», ст.11, 12 Кодексу законів про працю України пропонує розпочати двосторонні переговори та закінчити роботу з укладання колективних договорів на 2017 рік до 1 березня з наступною повідомною реєстрацією до 1 квітня 2017 року.

При розробці колдоговорів обов’язково мають бути додержані, в якості мінімальних гарантій, норми трудового законодавства, а також положення Генеральної, галузевих угод, обласної угоди з соціально – економічних питань. Додатково повідомляємо, що прикінцевими положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який набрав чинності з 01.01.2017 року встановлено, що мінімальна заробітна плата не застосовується як розрахункова величина у колективних договорах і угодах усіх рівнів. Сторонам, які уклали колективні договори і угоди, у тримісячний строк необхідно привести їх норми у відповідність із цим Законом згідно із законодавством. До внесення змін до  колективних договорів і угод усіх рівнів  щодо незастосування мінімальної заробітної плати як розрахункової величини вона застосовується у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Підприємства, на яких укладено довгострокові колективні договори, повинні внести зміни та доповнення до них у зв’язку зі змінами, які стались в законодавстві України, або заключити нові колективні договори та зареєструвати їх у Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 року № 115.  

Повідомна реєстрація колективних договорів, змін та доповнень до діючих довгострокових колективних договорів здійснюється в управлінні соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Южноукраїнської міської ради за адресою: бульвар Цвіточний, 4 кабінет 25.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...