
Увага! Посилено заходи щодо запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період
На виконання вимог законів України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишньог...
Res --> 1
Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненою коронавірусом CARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» затверджені поетапні пом’якшувальні заходи виходу з карантину. Зокрема, відповідно до вищезазначеної постанови, з 22.05.2020 дозволено здійснювати діяльність об’єктам з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, у тому числі під тентами, на верандах за умови дотримання Тимчасових рекомендацій, затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №18, а саме:
1. Перед початком зміни проводиться температурний cкpинінг yciм працівникам.
Працівники, в яких при проведені температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов'язків.
При проведені вимірювання температури тіла контактним методом, забезпечується обов'язкова дезінфекція виробу, яким здійснюється термометрія, для кожного його використання згідно з інструкцією виробника дезінфекційного засобу.
2. Обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється виключно на виніс за попереднім замовленням та/або на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).
За можливості, місця для сидіння, обшиті тканиною або іншими м’якими матеріалами, необхідно замінити на такі, що підлягають дезінфекції.
Обслуговування клієнтів в приміщеннях закладів громадського харчування забороняється.
Вхід в приміщення дозволяється виключно для користування санвузлами/пеленальними кімнатами та проходами/сходами (ліфтами), що ведуть до літніх майданчиків на даху.
Очікування в черзі до санвузлів/пеленальних кімнат у приміщеннях закладів громадського харчування має відбуватись тільки ззовні приміщення.
Шлях до санвузлів/пеленальних кімнат повинен бути відгороджений від решти приміщення закладу.
3. В зоні обслуговування необхідно організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.
Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).
4. Замовлення може здійснюватися:
5. Видача клієнтам паперових меню заборонена.
Меню повинно бути розміщене для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості достатньої, щоб уникнути скупчення людей, або бути стаціонарно розміщені на столах для безконтактного ознайомлення з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом.
6. Видача замовлень клієнтам або офіціантам, що обслуговують клієнтів на відкритих (літніх) майданчиках та розрахунок з клієнтами здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу, задля уникнення контакту з працівниками, що перебувають безпосередньо в закладі.
7. Miсце видачі замовлень та розрахунку повинно унеможливлювати вхід клієнтів/офіціантів до приміщень закладу;
мати можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку;
бути обладнане столиком/поличкою для передач i замовлення без особистого контакту з клієнтом/офіціантом.
8. Видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тapi.
Видача замовлень на літніх майданчиках може здійснюватися в багаторазовому посуді за умови його миття при високих температурах у посудомийних машинах з використанням миючих засобів.
9. Адміністрація/'персонал самостійно забезпечує та контролює виконання умов з недопущення черг та скупчень навколо місця видачі замовлень, в тому числі дистанційно проінформувати про готовність про замовлень на виніс.
Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзi з дотриманням відстані між клієнтами не менше 1,5м.
10. Працівники закладів громадського харчування, в тому числі які видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор, окуляри (або захисний екран між працівником та відвідувачем при видачі замовлень на виніс) та одноразові рукавички (ЗІЗ).
Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора, одноразових рукавичок працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити їх антисептичним засобом.
Адміністрація закладу громадського харчування повинна провести навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та забезпечити контроль за дотриманням зазначених правил.
11. Суб'єкт господарської діяльності повинен забезпечити:
12. Працівники повинні:
На виконання вимог законів України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишньог...
Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18.11.2023 «Про застосув...
У зв’язку з складними погодними умовами деякі хлібовиробники з інших регіонів (м. Київ, м. Оде...
Український союз промисловців і підприємців (УСПП) в часи війни особливу увагу приділяє пошуку нових...
Комісією з ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноук...
Комісією з ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноук...
З метою ліквідації та запобігання виникненню несанкціонованої (стихійної) торгівлі в місті Южноукраї...
Фінансова підтримка суб єктів малого та середнього підприємництва в Миколаївській...
30.08.2023 у великій залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося засід...
З метою створення сприятливих умов для розвитку підприємництва в громаді, інформаційно-консуль...