Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги сільгосптоваровиробників Южноукраїнської міської територіальної громади!
AA

До уваги сільгосптоваровиробників Южноукраїнської міської територіальної громади!

При проведенні обробки сільськогосподарських культур необхідно додержуватись Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 19.02.2021 №338.

Відповідно до статей 30 та 37 Закону України «Про бджільництво», фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше, ніж за три доби до початку обробки попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників пасіки яких розташовані на відстані до 10 км. від оброблюваних площ. При цьому необхідно вказати:

  1. Точну дату обробки;

  2. Територію і сільськогосподарські культури;

  3. Назву препарату;

  4. Форму і методи застосування;

  5. Ступінь токсичності і строки ізоляції бджіл.

Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами, потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння.

Зазначаємо, що обробку сільськогосподарських культур пестицидами в комендантську годинну узгоджувати з комендантом Вознесенського району.

Читайте також

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

До уваги громадських організацій, благодійних фондів, надавачів соціальних послуг та активних мешканців Южноукраїнської громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Запрошуємо взяти участь у проєкті «Миколаївщина. Підтримка суспільно важливих ініціатив у регі...

Відбулись засідання комісії з розгляду проектів планів підприємств і організацій, які належать до комунальної власності

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

05 березня 2024 року та 06 березня 2024 року відбулись засідання комісії з розгляду проект...