Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги ОСББ!
AA

До уваги ОСББ!

  Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про Фонд енергоефективності» створено державну установу «Фонд енергоефективності» (далі - Фонд).

Починаючи з 03 вересня 2019 року Фонд реалізує Програму «ЕНЕРГОДІМ», що передбачає надання фінансової підтримки ОСББ. Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запроваджені комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель, з врахуванням кращих європейських практик. А це означає, що співвласники багатоповерхівок можуть отримувати компенсацію до 70 % від Фонду для реалізації проектів з термомодернізації будинків і використовувати фінансову підтримку з місцевого бюджету. В результаті їх реалізації, співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. Виконання Програми «ЕНЕРГОДІМ» дозволяє покращити стан житлового фонду та якість проживання громадян, активізувати жителів до вирішення власних проблем.

У зв’язку із припиненням поширення програми «Теплі кредити» на багатоквартирні будинки, починаючи із 2021 року, єдиною державною програмою енергомодернізації багатоповерхівок є Програма Фонду «ЕНЕРГОДІМ».

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України, статутний капітал на сьогоднішній день складає 2,7 млрд. грн. При цьому, завдяки підписаним Фінансовим угодам між Урядом України та Європейським Союзом, надано 100 млн євро для співфінансування грантів завдяки фінансовому внеску ЄС та уряду Німеччини. Програма Фонду «ЕНЕРГОДІМ» реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Станом на 30 грудня 2020 року, Фондом отримано 313 заявок від ОСББ на участь у Програмі «ЕНЕРГОДІМ», а загальна вартість проектів у роботі складає понад 2 млрд. грн. Це означає, що понад 27 тисяч сімей стали учасниками Програми, яким Фонд енергоефективності компенсує близько 1,5 млрд. грн. у вигляді гранту.

З більш детальною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті Фонду енергоефективності за адресою: https://eefund.org.ua.

Читайте також

До уваги голів ОСББ!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

З метою своєчасного та в повному обсязі призначення та надання житлових субсидій громадянам, управлі...

Оголошення

Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Дошкільний навчальний заклад №3 «Веселка» запрошує на роботу медичну сестру / сестру...

Шановні голови ОСББ!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Відповідно до ст.12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», надання житлово-ком...

До уваги голів ОСББ!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

В зв’язку з необхідністю інформування управління житлово-комунального господарства Миколаївськ...

О Г О Л О Ш Е Н Н Я

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

  В зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні, виконавчий комітет Южноукра...