Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи!
AA

До уваги громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи!

З 2017 року діє новий порядок оздоровлення громадян,

які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

      З 1 січня 2017 року набирала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

     Прийнятим Порядком визначено новий механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1 та дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

     Безоплатне забезпечення путівками проводитиметься шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку за надання послуг із санаторно-курортного лікування або відпочинку.

     Порядком передбачено укладання трьохсторонньої угоди між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та департаментом  соціальних питань та охорони здоров`я Южноукраїнської міської ради. При цьому постраждала особа має право вільного вибору санаторно-курортного закладу та за бажанням здійснювати доплату за надання додаткових послуг за рахунок власних коштів у разі недостатності суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі.

     За бажанням громадянина, у разі відмови від отримання санаторно-курортного лікування, виплачується грошова компенсація у розмірі середньої вартості путівки в Україні, що встановлюється Кабінетом Міністрів України щороку. Однак зазначена норма набирає чинності з 1 січня 2018 року.

 

     Затверджено Порядок виплати одноразової компенсації за шкоду, заподіяну внаслідок Чорнобильської катастрофи, та щорічної допомоги на оздоровлення деяким категоріям громадян

Верховною Радою України 21 квітня 2016 року внесено зміни до ст. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо розширення категорії осіб, які мають право на отримання одноразових компенсацій за шкоду, заподіяну здоров’ю, за втрату годувальника, та надання щорічної допомоги на оздоровлення. Зазначені компенсація та допомога виплачуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 760 затверджено Порядок виплати одноразової компенсації за шкоду, заподіяну внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, та щорічної допомоги на оздоровлення деяким категоріям громадян.

    Одноразова компенсація за шкоду, заподіяну внаслідок Чорнобильської катастрофи надається учасникам ліквідації наслідків інших ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, які стали інвалідами.

    Одноразова компенсація у зв’язку з втратою годувальника, надається дружинам (чоловікам) померлих громадян, віднесеним до категорії 1 з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та смерть яких пов’язана з катастрофою на ЧАЕС чи іншими ядерними аваріями.

     Одноразова компенсація батькам померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виплачується батькам померлого учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесеного до категорії 1.

 

За додатковою інформацією звертатися  за телефоном 5-44-66

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...