Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Державна екологічна інспекція підтвердила дотримання природоохоронного законодавства в процесі добудови Ташлицької ГАЕС
AA

Державна екологічна інспекція підтвердила дотримання природоохоронного законодавства в процесі добудови Ташлицької ГАЕС

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) здійснила позапланову перевірку відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Протягом двох робочих тижнів – з 10 по 21 січня – ВП ЮУАЕС інспектували на дотримання вимог природоохоронного законодавства, раціонального використання відтворення та охорони в процесі реалізації проєкту «Завершення будівництва Ташлицької ГАЕС». За результатами роботи посадові особи органу державного нагляду порушень не виявили.

Нині на гідроакумулювальній станції успішно виконано пробний пуск третього гідроагрегата (2-га черга ГАЕС), триває активна підготовка до включення його в мережу.

У акті перевірки зазначено: «Реалізація проекту в частині підвищення нормального підпірного рівня (НПР) Олександрівського водосховища на р. Південний Буг до позначки +20,7 м не впроваджується. Під час візуального огляду Ташлицької ГАЕС та за показниками приладів обліку встановлено, що нормальний підпірний рівень (НПР) Олександрівського водосховища на р. Південний Буг у нижньому б’єфі знаходився на позначці +15,89 м та не перевищує відмітки дозволеного нормального підпірного рівня +16,0 м».

Учасники перевірки також  констатували, що ВП ЮУАЕС дотримується умов дозволу та правил спеціального водокористування, економно використовує водні ресурси, не перевищує лімітів забору та використання води. Державні інспектори зазначили: водозабірні споруди підприємства облаштовані відповідно до затверджених проєктів зон санітарної охорони, обладнані рибозахисними пристроями, а використання технологічних водойм Южно-Українського енергокомплексу проводиться відповідно до норм і правил експлуатації, визначених технічними проєктами та затверджених у встановленому законодавством порядку.  

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...