Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Депутат Миколаївської облради генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко зробив черговий подарунок вихованцям Центру соціально-психологічної реабілітації дітей
AA

Депутат Миколаївської облради генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко зробив черговий подарунок вихованцям Центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Депутат Миколаївської обласної ради генеральний директор Южно-Українського енергокомплексу Володимир Лісніченко зробив черговий подарунок вихованцям комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей». 17 липня діти отримали новий стіл для гри в настільний теніс.

Це не перша допомога депутата цій дитячій установі, де проживають діти, які потрапили у скрутні життєві обставини. 2017 року Володимир Лісніченко виділив з депутатського фонду кошти на ремонт Центру. Завдяки цим грошам вдалося істотно покращити умови проживання вихованців. Директор южноукраїнського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Мирослава Мельник зазначає: «Володимир Анатолійович завжди подає нам руку допомоги. Ми тісно співпрацювали з ним у 2017 році. Завдяки депутатській допомозі в навчальному класі були встановлені нові сучасні вікна. Там же і в ізоляторі відремонтовано систему центрального опалювання, а в комп'ютерному класі замінено лінолеум. Капітальний ремонт з повною заміною систем водовідведення, теплопостачання, вікон і керамічної плитки зроблено в пральні».

Тоді вирішення таких складних проблем Центру вимагало чималих фінансових витрат і здавалося для його адміністрації нереальним. Проте завдяки підтримці генерального директора Южно-Українського енергокомплексу, депутата облради, вирішити питання вдалося швидко. Вихованці дитячої установи в теплі пережили зимові холоди.

Під час відвідування Центру 17 липня Володимир Лісніченко завірив, що співпраця з ним продовжиться й у подальшому. Зокрема, належить підготувати проектно-кошторисну документацію на ремонт покрівлі будівлі, де проживають діти. На завершення візиту депутат запропонував організувати екскурсію для вихованців і педколективу Центру на Южно-Український енергокомплекс.

Вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей перебувають в ньому причин, найчастіше не від кращого життя. Тут вони живуть, поки вирішується їхня подальша доля. У Центрі вони проживають не більше 9 місяців стаціонарно, і не більше року за умов денного перебування. Нині тут перебуває 41 дитина, в тому числі 7 - з Южноукраїнська. Інші - з усієї Миколаївщини. Більшість дітей шкільного віку.

З моменту створення соцготелю над ним взяли шефство профспілка та Організація молоді ВП ЮУАЕС. Колектив енергокомплексу традиційно проводить акції зі збору коштів, одягу, взуття, канцелярського приладдя та іграшок до Дня захисту дітей, Дня Святого Миколая та Нового року. Постійними гостями вихованців Центру стали представники цеху вентиляції та кондиціонування повітря, каскаду ГЕС-ГАЕС, автотранспортного господарства, військової частини 3044, Організації молоді ВП ЮУАЕС та ін. Допомагають дітям і окремі працівники підприємства, наприклад, зі служби якості, члени профкому АЕС.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...