Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День людини похилого віку та День ветерана
AA

День людини похилого віку та День ветерана

Другий місяць осені розпочався з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначався Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.  Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років.

Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.

У нашому місті також  1 жовтня проведено захід до цієї дати, ввечері для всіх бажаючих мешканців міста поважного віку у міському палаці культури «Енергетик» проведено святковий концерт за участю танцювальних та вокальних колективів, з частуванням стравами та солодощами, яке було організовано за кошти міського бюджету та допомоги первинної профспілкової організації  Южноукраїнської АЕС.

З словами вдячності  до ветеранів виступив міський голова  Віктор Пароконний та вручив подяки та квіти активістам ветеранської організації за  вагомий внесок у розвиток ветеранського руху  в місті  Южноукраїнську, багаторічну працю  з соціального захисту населення та з нагоди  святкування  Міжнародного дня людей похилого віку .

З вітальним словом виступив директор ВП «ЮУАЕС» ДП НАЕК «Енергоатом»  Володимир Лісніченко, голова первинної профспілкової організації  Южноукраїнської спілки ВП «ЮУАЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» Сергій Снітков, заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Лариса Заболотна, голова громадської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Вячеслав Громенко.

Крім того напередодні свята департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради була проведена виплата з міського бюджету  громадяна міста, яким виповнилось 85 та більше років.

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...