Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День людини похилого віку
AA

День людини похилого віку

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку,  а в Україні це також і День ветерана.

Цей день – символ єдності і спадкоємності поколінь, чудова нагода сказати теплі слова подяки батькам, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і літнім людям за їх внесок у розвиток нашої країни, за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість.

І наша увага і турбота необхідна їм кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до тих, хто своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.
Приємно, що багато хто з них ведуть активний спосіб життя, беруть участь в патріотичному вихованні молоді, захоплюються мистецтвом і творчістю.

Саме в цей день в Раду ветеранів Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України завітав секретар міської ради Олександр АКУЛЕНКО, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія ДРОЗДОВА, начальник управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра ГЕХАД. Гості вручили учасникам заходу подарунки, солодощі, продовольчі набори і квіти. Секретар міської ради від імені керівництва міста та депутатського корпусу побажав учасникам заходу мирного неба, здоров’я, благополуччя. Та запевнив, що наступного року привітання буде відбуватися у більшому і просторому приміщенні.

Також, під час зустрічі обговорили механізм співпраці щодо забезпечення продовольчими наборами соціально незахищеної категорії громадян з числа членів цієї організації на період воєнного стану.

Не забула міська влада напередодні святкового дня і про людей похилого віку, які проживають в сільській місцевості. Соціальні працівники від імені міської влади передали 29.09.2022 продуктові набори жителям с.Іванівка с.Панкратове, смт Костянтинівка, с.Бузьке яким виповнилося 85 і більше років.

В такий нелегкий час міська влада не залишилася байдужою та піклується про малозабезпечених осіб з інвалідністю, які знаходяться в скрутному становищі. Особливо пріоритет надається особам з інвалідністю І групи. Саме такій громадянці П. дорадчий орган управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради вирішив надати допомогу у придбанні пральної машинки. Незважаючи на перепони у видатках з боку управління державної казначейської служби України в місті Южноукраїнську необхідну побутову техніку було придбано та вручено 23.09.2022.

Тож, сьогоднішній передсвятковий день був насичений приємними подіями та привітаннями для такої особливої та поважної категорії мешканців нашої громади.

 

 

Читайте також

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...