Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Чому приватизація важлива?
AA

Чому приватизація важлива?

Відновити економіку! Мета приватизації - перетворення непродуктивних активів на продуктивні шляхом залучення компетентних інвесторів через приватизацію непрофільних для держави об’єктів на онлайн-аукціонах.

Залучаються сталі інвестиції! Статистика свідчить, що на кожну гривню витрачену при приватизації, додатково вкладається 4-6 гривень у модернізацію активів та створення нових робочих місць.

Потрібно навести лад! На сьогодні в Україні понад 3600 державних підприємств, якими керують 96 органів управління. З цього переліку близько 1000 підлягають приватизації, а майже 1000 - непрацюючі, які вже можна лише ліквідувати - борги перевищують вартість. І з часом кількість доведених до ліквідації державних активів лише зростатиме, разом зі збитками для держави.

ройти європейським шляхом! Станом на 1990 рік в Польщі було близько 8,5 тисяч державних підприємств, сьогодні їх близько 40. В Україні на сьогодні близько 3600 державних активів - ми маємо пройти шляхом всіх успішних країн з ринковою економікою.

Приватизація - це нові робочі місця, модернізація активів, інвестиції та надходження у бюджет.

 

Читайте також