Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Чи можна захворіти від кондиціонера і як охолоджуватись правильно
AA

Чи можна захворіти від кондиціонера і як охолоджуватись правильно

Використання кондиціонера влітку нерідко рятує від спеки, а деякі дослідження вказують, що користування цим гаджетом зменшує кількість захворюваностей на серцево-судинні хвороби.

Як правильно користуватися кондиціонерами?

У теплу пору року оптимальна температура повітря у приміщенні — 22-25 градусів. Навіть якщо хочеться швидко охолодитися, не варто опускати її нижче цих показників. Допустимий коридор — від 20 градусів до 28. Все, що за його межами, вже завдасть шкоди здоров'ю.

Кондиціонери надто висушують повітря, вологість у приміщенні падає нижче оптимального показника у 60-65%, і в підсумку сухість викликає неприємні відчуття на слизових оболонках (очі, ніс і горло).

На ніч варто встановлювати температуру у 25 градусів. Уві сні температура тіла фізіологічно знижується. Не варто спати взагалі без ковдри, залиште собі хоча б тонке простирадло.

Якщо у вашому кондиціонері є нічний режим, обов'язково обирайте саме його. А якщо немає, обирайте режим, при якому повітря циркулює під стелею або спрямоване на стіну, протилежну від людини, яка спить. Щоб прохолодне повітря розсіювалося.

У жодному разі не варто направляти потоки повітря на себе. Дітям, як би їм не було жарко, варто спати у піжамах і нічних сорочках.

Якщо ви не будете чистити регулярно кондиціонер, він з потоками повітря поширюватиме ще й хвороботворні бактерії.

Не забувайте, що свіже повітря необхідне, тому провітрюйте приміщення, коли вимикаєте кондиціонер. В період спеки пийте достатньо води, носіть легкий одяг та не залишайтеся довго на сонці.

Читайте також

День лікаря–лаборанта

КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної ді...