Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямків діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини
AA

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямків діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини

Серед найстрашніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має багато назв: «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямків діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

За аналітичними даними Міжнародної організації з міграції, за період з 1991 по 2022 рік в Україні від торгівлі людьми постраждали понад 230 тис. українців.

За даними Миколаївської облдержадміністрації, в області 51 людина має статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них понад 30 — це чоловіки. Найбільш розповсюдженими формами торгівлі людьми на Миколаївщині є втягнення у злочинну діяльність, трудова або сексуальна експлуатація, також зареєстровані випадки вилучення органів.

Торгівля людьми зараз, під час війни, має нове обличчя. Виявити кількість жертв дуже складно, оскільки велика частина України  нині окупована військовими російської федерації. Окрім цього, багато родин, дітей та дорослих, незаконно вивозять на територію росії і подальша їхня доля  невідома. До торгівлі людьми відноситься: переміщення, вербування та експлуатація.

Термін «торгівля людьми» передбачає різні види та форми експлуатації людини: примусова праця, рабство, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини.

Основними уразливими категоріями осіб, які відносяться до групи ризику потрапляння до торгівців людьми, є: незаміжні жінки, самотні матері, молодь, діти-сироти, вихідці з неблагополучних сімей; внутрішньо переміщені особи; іноземні громадяни – трудові мігранти; особи, які зазнали насильства, у тому числі сексуального; малозабезпечені особи; особи з проблемами психічного здоров’я; моряки, які працевлаштовані на суднах іноземних судновласників; особи, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук работорговців як у своїх країнах, так і за кордоном. Сьогодні, коли багато українців, рятуючись від війни, вимушено опиняються за кордоном, як ніколи важливо пам’ятати про власну безпеку.

У таких умовах важливо захиститися від торгівців людьми та знати номери телефонів організацій, до яких можна звернутися у разі небезпеки:

Безкоштовна анонімна «гаряча лінія» Міжнародної організації з міграції - 527;

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 0 800 505 501;

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради 5-55-17; 5-55-27.

Читайте також

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...