Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | БАДи: відмінність від ліків, користь та можлива шкода для здоров’я
AA

БАДи: відмінність від ліків, користь та можлива шкода для здоров’я

Поняття біологічна добавка для схуднення, біологічна добавка для покращення потенції, біологічна добавка для печінки, біологічна добавка для суглобів різко ввірвалися в нашу реальність – буває, що нам пропонують біологічно активні добавки, або БАДи, від усього на світі! Що ж таки означає скорочення БАД, як розрізнити справді корисні добавки, кому вони можуть бути потрібні, коли і як їх вживати?

БАДИ – ЦЕ НЕ ЛІКИ!

Біологічно активні добавки не є лікарськими засобами в розумінні  Закону України «Про лікарські засоби».

Помилково вважати БАДи панацеєю від усіх хвороб. Адже вони не лікують, а лише доповнюють основне лікування і до реєстру лікарських засобів не належать. БАДи призначені для підтримання фізіологічних норм і функцій організму, тому не можуть мати чудодійних результатів. Не можна застосовувати БАДи як основне лікування при таких захворюваннях, як гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, бронхіальна астма, інших складних недугах, а тільки як доповнення до основної терапії за рекомендацією лікаря.

Звертайте увагу на назви компонентів, якщо ви вживаєте декілька БАДів. У складі різних БАДів компоненти можуть повторюватися, отож надходитимуть в організм у надлишку.

Найчастіше особи, що розповсюджують БАДи, вводять в оману покупців: вони поширюють неправдиву інформацію стосовно своєї продукції, яка нібито є «панацеєю від усіх хвороб». Це порушує  права громадян як споживачів на інформацію про продукцію та на безпеку продукції (товарів, наслідки робіт).

Не довіряйте рекламі, в якій вас запевняють, що БАДи  – це ліки.

Читайте також

День лікаря–лаборанта

КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної ді...