Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Атлас офіцера»
AA

«Атлас офіцера»

В умовах карантину працівники музею вирішили стати ближче до своїх відвідувачів через відео-розповіді. Нажаль під час екскурсій не вдається детально розповісти про всі експонати, адже кожен із них – це окрема історія.

«Атлас офіцера» 1947 року видання, який підготовлено і видано воєнно-топографічним Управлінням Генерального штабу Збройних сил Союзу Радянських Соціалістичних Республік у Москві. Атлас призначався для офіцерів Збройних Сил СРСР, як наочний посібник для самостійної роботи при вивченні політичної і військовою географії, а також загальної і всесвітньої історії. Атлас складається з таблиць, карт по космографії і астрономії; видів основних географічних ландшафтів і їх картографічне зображення. Також включено географічні карти світу, материків, окремих країн, карти СРСР і його частин.

Атлас офіцера, на постійне зберігання в музеї, у 2013 році передала  Невінчана Тетяна Миколаївна. Южноукраїнці її добре пам’ятають як прекрасного педагога, викладача російської мови та літератури у ЮЗШ №1. Атлас належав батькові Тетяни Миколаївни - Блохіну Миколі Пилиповичу, який після закінчення військового училища в чині лейтенанта в липні 1941р пішов на війну. Учасник битв під Курськом, за Сталінград, визволяв нашу Миколаївську та Одеську області. Нагороджений орденом Вітчизняної війни І ступеня, двома орденами Червоної Зірки, багатьма медалями. працював старшим викладачем в Одеському Вищому училищі сухопутних військ, був суддею Міжнародної категорії зі стрільби. Відслужив у лавах Радянської Армії 33 роки, пішов у відставку в званні підполковника.  Помер в червні 1993 року.

Нажаль, Тетяна Миколаївна пішла з життя у 2018 році, але пам’ять про неї та її видатного батька зберігається у нас в музеї.

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...

До Дня пам’яті героїв Крут

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася тематична виставка науково-допоміжного матер...