Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Альтернатива поліетиленовим пакетам
AA

Альтернатива поліетиленовим пакетам

Відповідно до Закону України «Про відходи» основними принципами  державної політики у сфері поводження з відходами є пріоритетний захист навколишнього природного середовища та здоров’я людини від негативного впливу відходів. До основних напрямів державної політики щодо реалізації зазначених принципів належить зведення до мінімуму утворення відходів та зменшення їх небезпечності.

На сьогоднішній день  в Україні гостро постала проблема з великою кількістю поліетиленових пакетів, які після використання потрапляють і стрімко забруднюють навколишнє середовище та шкодять здоров’ю людей.

Термін розкладання поліетилену складає понад 200 років, а під час згоряння виділяються токсичні речовини. Зараз все більше громадян розуміють, що поліетиленові пакети – це не екологічно. Настав час боротися з проблемою, інакше світ перетвориться на сміттєвий  вал.

Одним із шляхів вирішення вищезазначеної проблеми є перехід на безпечну альтернативу. Екологічною заміною пластиковим пакетам можуть стати паперові пакети, екопакети (біологічно розчинні), тканинні сумки і т.п. При утилізації багаторазових сумок виділяється набагато менше шкідливих речовин, ніж під час знешкодження поліетилену.

З метою збереження довкілля, звертаємось до суб’єктів підприємницької діяльності міста Южноукраїнська в процесі купівлі-продажу товарів забезпечити у торгових точках  альтернативу вибору тари для перенесення та транспортування роздрібних товарів на касах для споживачів, а саме: паперові пакети, екосумки і т.п.

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...