Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Активну зону енергоблока №2 Южно-Української АЕС повністю завантажено тепловиділяючими збірками компанії «Westinghouse»
AA

Активну зону енергоблока №2 Южно-Української АЕС повністю завантажено тепловиділяючими збірками компанії «Westinghouse»

На другому енергоблоці Южно-Української АЕС 28 червня - в День святкування Конституції України - завершився важливий і значущий етап робіт: у активну зону блока під час планово-попереджувального ремонту завантажено 163 паливні збірки модифікованої конструкції (ТВЗ-WR). Таким чином уже два «мільйонники» на южно-українському майданчику працюють виключно на цьому паливі (третій енергоблок було повністю завантажено паливом Westinghouse в липні 2018 року).

Заступник головного інженера ЮУАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Олексій Арванінов підкреслив: «Повне завантаження активної зони вже другого за рахунком енергоблока Южно-Української АЕС означає, що конструкція палива та його експлуатаційні характеристики довели свою надійність».

Проєкт кваліфікації ядерного палива в країні стартував 2000 року після підписання угоди між Урядами США та України. Американською стороною було надано вагому фінансову та методичну підтримку для його реалізації. Проєкт розпочався з експлуатації шести дослідних касет на третьому енергоблоці Южно-Української АЕС, і 2008 року було підписано комерційний контракт з компанією «Westinghouse». Під час впровадження палива Westinghouse на українських атомних станціях воно було конструктивно допрацьовано та модернізовано. Сьогодні це паливо експлуатується на 2-х южно-українських і 4-х запорізьких атомних енергоблоках.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...