Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 30 листопада по 5 грудня
AA

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 30 листопада по 5 грудня

30 листопада о 19:51 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що на перехресті пр. Незалежності з вул. Енергобудівників сталося ДТП. Працівниками поліції було встановлено, що водій автомобіля марки Нісан здійснив рух на сигнал у вигляді зеленої стрілки разом із червоним сигналом світлофора, не надавши перевагу в русі автомобілю Део, який рухався зліва на дозволений зелений сигнал світлофору. Внаслідок зіткнення транспортні засоби отримали механічні пошкодження. На водія автомобіля Нісан було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП. На водія автомобіля Део було складено постанову про адміністративне правопорушення за ст. 126 ч.1 КУпАП. Всі учасники події надали письмові пояснення по цьому факту.

30 листопада о 18:07 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в с. Панкратове колишній співмешканець заявниці поводиться неадекватно, ображає. Нарядом поліції встановлено, що чоловік самовільно у стані алкогольного сп’яніння зайшов до жінки на подвір’я та почав ображати її брутальною нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, шарпав за одяг. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч. 2 КУпАП.

30 листопада о 13:15 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що напередодні із загальної кухні гуртожитку, за адресою: вул. Дружби Народів, 8 у заявниці викрадено вбудовану сенсорну плиту для приготування їжі. Встановлено, що керамічну поверхню шляхом вільного доступу таємно викрала невідома особа в період часу з 29 листопада 14:40 до 30 листопада 00:30. Сума завданого матеріального збитку становить 5000 грн. Попередня кваліфікація за ч.4 ст.185 ККУ.

30 листопада 0 9:11 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку по бульвару Шевченка за місцем проживання хуліганить колишній чоловік матері заявниці. Поліція встановила, що громадянин, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, почав шарпати заявницю, виражався в її бік брутальною нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 КУпАП. В подальшому класифікація події змінена з хуліганство на дрібне хуліганство.

1 грудня о 23:03 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що по вулиці Дружби Народів, 6 сусіди дуже гучно слухають музику. Поліція, що прибула за вказаною адресою, встановила, що сусіди заявника гучно розмовляють у коридорі та заважають іншим відпочивати. З порушниками проведено профілактичну бесіду щодо дотримання громадської тиші, відносно них складено постанову про адміністративне правопорушення за ст. 182 ч. 1 КУпАП.

1 грудня о 15:30 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що на стоянці промислової зони ВП ПАЕС мешканець міста виявив подряпини на своєму авто. Поліція, що прибула на промислову зону, встановила, що припаркована машина Хюндай має пошкодження лакофарбового покриття на дзеркалі та двері. Свідків події не було, хто пошкодив автомобіль – заявнику невідомо. Він надав письмові пояснення по цьому факту, поліція склала схему ДТП, проводяться заходи по встановленню автомобіля, що скоїв ДТП.

3 грудня о 15:36 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що біля будинку № 6 по бульвару Шевченка сталося ДТП за участі автомобілів Мазда та Опель Астра. Поліція, що прибула за вказаною адресою, встановила, що заявниця залишила свій автомобіль Мазда біля під’їзду, пішла до подруги та раптом почула стук автомобілів. Повернувшись, заявниця побачила, що в її припарковану машину в’їхав автомобіль Опель, з якого вийшов водій. Заявниця підійшла до водія та відчула від нього різкий запах алкоголю, побачила його нестійку ходу та одразу викликала поліцію. Водій Опеля пояснив поліції, що під час руху заднім ходом на своєму автомобілі не впевнився у безпечності маневру та в’їхав в припаркований автомобіль заявниці, а також повідомив, що, поки чекав наряд поліції, випив 100 грам горілки. На водія було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.130 ч.4 , ст.124 та постанову про адміністративне правопорушення за ст.126 ч.1 КУпАП.

4 грудня о 00:22 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що о 00:20 в одній з квартир будинку № 1 по проспекту Незалежності у сусідів щось постійно гримить у квартирі, через що заявниця не може вкласти дітей спати. Поліція, що прибула, встановила, що чоловік та жінка двигали меблі по квартирі, чим порушили спокій громадян. Відносно них було складено постанову про адміністративне правопорушення за ст.182.ч.1. КУпАП.

5 грудня о 12:21 надійшло повідомлення по телефону до районного управління про те, що біля будинку № 6 по проспекту Незалежності якась особа поводить себе неадекватно. Поліцією було встановлено, що жінка у стані алкогольного сп’яніння виражалася нецензурною лайкою на заявника та перехожих, погрожувала фізичною розправою, чим порушувала громадський порядок та спокій громадян. По цьому факту від учасників події було відібрано письмові пояснення. Відносно жінки було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 КУпАП.

5 грудня надійшов рапорт співробітника поліції до районного управління про те, що у ході досудового розслідування кримінального провадження отримано відомості щодо ознак вчинення громадянином України 1950 року народження (уродженець РФ) кримінального правопорушення, передбаченого ст. 4362 КК України («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників»). Встановлено, що чоловік має аккаунт в соціально-орієнтованому ресурсі мережі Інтернет «Одноклассники», доступ до якого в Україні обмежено у відповідності до Указу Президента України №184/2020 від 14.05.2020. У ході проведення огляду аккаунту встановлено, що 13.03.2022, чоловік, діючи умисно, розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі «Одноклассники» відеозапис під назвою «Европа сегодня воюет не с Россией, а сама с собой» та дописом «Россия вперед», в якому міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році. Враховуючи вищевикладене, в діях громадянина вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 3 ст. 4362 КК України.

Читайте також

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 08 квітня по 14 квітня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

08.04.2024 о 18:42 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в дворі житлового будинку по вулиц...

Шахрайські повідомлення у «будинкових чатах»: поліцейські закликають не реагувати на сумнівні посилання у месенджерах

Вознесенське районне управління поліції

Зловмисники все частіше ошукують людей за допомогою так званого фішингу. Злочинна схема, за якою...

«Вам нараховано допомогу від ООН»: поліцейські застерігають громадян від шахрайських схем

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Аферисти розсилають користувачам соцмереж повідомлення про неіснуючі виплати або допомогу. Пропонуют...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 01 квітня по 07 квітня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

01.04.2024 о 11:15 із заявою звернувся мешканець смт. Костянтинівка, повідомив що, 31.03.2024 р. бли...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 24 березня по 31 березня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

24.03.2024 о 00:27 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у сусідів відбувається бійка, чути...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 18 по 24 березня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

19 березня о 18:41 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 10 по проспекту Соборн...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 26 лютого по 03 березня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

26 лютого о 16:27 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що біля будинку № 52 по вулиці Європей...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 19 по 25 лютого 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

19 лютого о 13:18 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в с. Іванівка в багатодітній сім&rs...