Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 6 вересня – 9-та річниця мережі ЦНАП
AA

6 вересня – 9-та річниця мережі ЦНАП

06 вересня 2012 року Верховною Радою України було ухвалено Закон України «Про адміністративні послуги», який визначив правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

На виконання Закону у нашій громаді створений та діє з червня 2013 року Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська. Головною метою його створення є вдосконалення роботи по задоволенню потреб мешканців міста шляхом збалансування захисту прав та законних інтересів особи і ефективної діяльності муніципальних служб, місцевих та регіональних органів.

Робота ЦНАП спрощує процедуру отримання замовниками адміністративних послуг, об’єднує в одному приміщенні частину служб міської ради, протидіє корупції, унеможливлює використання посередницьких послуг при отриманні адміністративних послуг, спрямована на підвищення рівня задоволеності замовників якістю наданих адміністративних послуг. За рахунок європейського проекту ULEAD з Європою у 2019 році на новобудову отримано повне забезпечення робочих місць та місць для відвідувачів меблями, комп’ютерною та оргтехнікою Завдяки чому покращились умови роботи фахівців ЦНАПу, а також забезпечені зручність та комфорт суб’єктів звернення при обслуговуванні та очікуванні.. Для зручності населення при отриманні платних адміністративних послуг розташовано платіжний термінал.

За весь період діяльності ЦНАП міста Южноукраїнська постійно вдосконалює свою роботу, збільшує кількість послуг та декілька разів змінював місцезнаходження. У 2019 році за кошти міського бюджету добудована левова частина приміщення ЦНАПу. На сьогоднішній день – це потужний ЦНАП в новому, сучасному, найбільш пристосованому до надання послуг, приміщенні по вул. Дружби Народів, 35-В,  площею більше 200 кв.м., де за однією адресою жителі міста мають змогу отримати 245 видів адміністративних послуг.

У вересні 2016 року Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська прийняв участь у конкурсі "Кращі практики місцевого самоврядування», організованому за сприяння Мінрегіонбуд та Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні». За результатами конкурсу Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська в числі 27-ми найкращих ЦНАПів України, переможців першого етапу в напрямку «Центри надання адміністративних послуг». З 2017 – ЦНАП міста Южноукраїнська є активним членом Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг. Займає лідируючі позиції в області за показником «кількість наданих адміністративних послуг на 10 тисяч наявного населення».

ЦНАПом міста Южноукраїнська першим в області запроваджено надання послуг з оформлення паспорта громадянина України, адміністративних послуг соціального характеру, забезпечено умови для обслуговування заявників з вадами слуху шляхом надання послуг професійних перекладачів жестової мови через відеозв’язок. Наразі ведеться активна робота щодо запровадження послуг по лінії МВС, що в перспективі дасть можливість додаткового надходження коштів до міського бюджету, а для громадян – можливість швидко та якісно замінити посвідчення водія та зареєструвати новий автомобіль.

З серпня 2021 року завдяки приєднанню до Договору електронної взаємодії з Порталом Дія відвідувачі нашого ЦНАПу мають можливість надавати в електронному вигляді цифрові документи, надавши право адміністратору отримати необхідні копії через мобільний застосунок на порталі ДІЯ.

А з 6 вересня щопонеділка та щочетверга з 09-00 до 11-00 ви зможете отримати у ЦНАПі фахову консультацію з питань соціального страхування.

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Вознесенське РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2023 року № 690 «Деякі питання забезпечення...

Реєструйте своє майно вчасно!

Центр надання адміністративних послуг

Шановні мешканці громади! Нерухоме майно є одним з основних засобів збереження та накопичення кап...