Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми
AA

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, що був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.                 

Складне матеріальне становище громадян спонукає їх до пошуків заробітку за межами України, де в міру своєї необізнаності вони можуть стати жертвами торгівлі людьми. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть використовують з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя, одержані прибутки йдуть на фінансування інших різновидів злочинної діяльності, в тому числі торгівлі наркотиками та зброєю. Торгівля людьми є високодохідною і фактично безпечною, з точки зору можливості соціального контролю, сферою діяльності транснаціональних злочинних організацій. Щорічний світовий прибуток кримінального сектору в цій сфері діяльності становить від 5 до 7 мільярдів доларів. За період з 1991 року по 2016 рік в Україні за даними Міжнародної організації з міграції від торгівлі людьми постраждало понад 120 000 українців.

За даними Групи експертів Ради Європи з питань боротьби з торгівлею людьми (ҐРЕТА) в Україні відбувається значне зростання кількості випадків торгівлі людьми з метою трудової експлуатації, починаючи з 2010 року. Серед постраждалих від торгівлі людьми збільшується кількість осіб чоловічої статі, значною залишається кількість неповнолітніх. Поширена серед іншого й торгівля людьми з метою використання жертв торгівлі як донорів для трансплантації органів і тканин, а також для некомерційного рабства в таких формах як примусове заміжжя, примусова вагітність, фіктивне вдочеріння (усиновлення). Також для України залишається актуальною проблема сексуальної експлуатації дітей.

Законодавством України особам, постраждалим від торгівлі людьми,  гарантується комплексна допомога (психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації, тощо), виходячи з особистих потреб постраждалої особи, в тому числі і одноразова матеріальна виплата.

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

 

Читайте також

Відбулося засідання організаційного комітету по підготовці та проведенню Дня міста Южноукраїнська

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

11 квітня 2024 року в залі засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося зас...

Відбувся конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія народні інструменти (клавішні)

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі чергова перемога, в рамках щорічного обласного огляду-конкурсу &l...

Южноукраїнська міська бібліотека. Панкратівський бібліотечний пункт. Майстер-клас “Метелики”.

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Панкратівському бібліотечному пункті пройшов майстер-клас з виготовлення метеликів для фотозони. У...

Відбувся в дистанційному форматі конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія духові та ударні інструменти (солісти) серед учнів мистецьких шкіл м. Миколаєва та Миколаївської області

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 27 березня 2024 рок...

Конкурс «Мистецька Україна»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі пройшов конкурс «Мистецька Україна» серед учнів ХУ...

Нагородження переможців всеукраїнського патріотичного творчого онлайн-проєкту Енергоатом Junior

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Учні Южноукраїнської мистецької школи взяли участь у  всеукраїнському патріотичному творчому он...