Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | НАЗК СКАСУВАЛО ВИМОГУ ДО СУБ’ЄКТІВ ДЕКЛАРУВАННЯ ПОДАВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ У ДЕНЬ ЗВІЛЬНЕННЯ
AA

НАЗК СКАСУВАЛО ВИМОГУ ДО СУБ’ЄКТІВ ДЕКЛАРУВАННЯ ПОДАВАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ У ДЕНЬ ЗВІЛЬНЕННЯ

Національне агентство повідомляє про набуття чинності нової редакції Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженої наказом Національного агентства від 12 грудня 2019 року № 168/19.

З редакції Порядку вилучено норму, яка зобов’язувала суб’єкта декларування при звільненні за власною ініціативою подавати декларацію у день фактичного звільнення.

«Декларація перед звільненням – декларація, яка подається відповідно до абзацу першого частини другої статті 45 Закону не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної у підпунктах “а”, “в” пункту 2 частини першої статті 3 Закону», – зазначено у чинній редакції Порядку.

Така декларація охоплює період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими суб’єктом декларування, та містить інформацію станом на останній день такого періоду. Останнім днем такого періоду є день припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної у підпунктах “а”, “в” пункту 2 частини першої статті 3 Закону. Під раніше поданими деклараціями розуміються декларації, що були подані до Реєстру відповідно до Закону.

Читайте також

Дані для декларації стосовно членів сімʼї відтепер можна отримати за допомогою застосунку “Дія” за декілька кліків в Реєстрі декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції

Заповнити декларацію стало ще легше. Відтепер члени сімей публічних службовців можуть погодити перед...

Новий підхід до відбору та перевірок декларацій: як здійснюється логічний та арифметичний контроль декларації?

Національне агентство з питань запобігання корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) змінило підхід до відбору та перевірок де...

Декларування за 2023 звітний період: хто з посадовців юридичних осіб публічного права є декларантом, а хто ні?

Національне агентство з питань запобігання корупції

Закон про відновлення декларування, що набрав чинності 12 жовтня 2023 року, суттєво зменшує, приблиз...

Вилучення декларації з відкритого доступу: як визначити, чи є підстави через членів сім’ї декларанта

Національне агентство з питань запобігання корупції

Безпека декларантів є одним із головних запитів суспільства, який держава має забезпечити у зв&rsquo...