Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 24 березня відзначається Всеукраїнський  день боротьби із захворюванням на туберкульоз
AA

24 березня відзначається Всеукраїнський  день боротьби із захворюванням на туберкульоз

24 березня відзначається Всеукраїнський  день боротьби із захворюванням на туберкульоз.

Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді завжди приділяє велику увагу інформаційно - просвітницькій роботі щодо профілактики соціально - небезпечних хвороб. Так, з 19 по 23 березня, спеціалістами центру було проведено ряд заходів присвячених цій події, головною метою яких було привернення уваги  мешканців міста до проблем поширення захворювання на туберкульоз, інформування населення щодо шляхів профілактики та  лікування.

19 березня,  директор центру взяла участь в  засіданні координаційної ради з питань охорони здоров'я, де  озвучила  інформацію про профілактично - роз’яснювальну роботу яка проводиться  фахівцями ЮМЦСССДМ.

20 березня, в Арбузинському міськрайонному відділі з питань пробації, фахівцем із соціальної роботи Жулею Сніжаною  була проведена лекція та обговорення   відеоролику для осіб, які мають проблеми з законом. Увагу клієнтів цієї категорії осіб, Сніжана Сергіївна   зосередила на  тому, що здоров’я людини, це   результат   способу життя, тож необхідно дбати про його зміцнення  і  відмовитися від  шкідливих  звичок. 

21 березня, в   Южноукраїнському  професійному  ліцеї  з учнями було проведено заняття - тренінг з переглядом тематичного фільму «Знай, стережись, не бійся!». Закріпити свої знання  35 юнаків   змогли взявши участь в  підсумковому анкетуванні .   

Фахівці центру провели профілактичну роботу також і в дитячих будинках сімейного типу, в яких виховуються діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування. З батьками та вихованцями проведено анкетування, бесіда та прокоментовано надану акцидентну продукцію стосовно захворювання.

22 березня, вже традиційно, у приміщені ЮМЦСССДМ відбулось заняття Школи відповідального батьківства. Психолог Лідія Лемещук розповіла про особливості перебігу туберкульозу, шляхи його розповсюдження та надала відповіді на запитання, які виникли у слухачів в ході заняття. Наостанок ,учасники заняття ,виробили для себе власні  правила безпечної поведінки й шляхи запобігання хворобам.   

Упродовж тижня,  під час відвідувань за місцем проживання сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах було проведено 23 індивідуальних консультації  щодо вчасного проходження  флюробстеження  та ведення здорового способу життя.

Нагадуємо, що кожна людина повинна усвідомити всю небезпеку захворюваності на туберкульоз, відповідально віднестись до свого здоров'я та здоров'я оточуючих. Не зволікайте, вчасно звертайтесь до лікарів та проходьте флюорографічне обстеження.  

 

 

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...