Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Щоб уникнути переохолодження взимку - поради рятувальників!
AA

Щоб уникнути переохолодження взимку - поради рятувальників!

На території Миколаївської області та міста Миколаєва пункти обігріву починають працювати за рішенням органів влади при зниженні температури до мінусових позначок. Всього у регіоні визначено 297 стаціонарних пунктів обігріву. У випадку погіршення погодних умов, закриття руху по дорогах загального користування, утворенні заторів автотранспорту взимку додатково розгортаються 43 пункти обігріву.

Наразі у місті Миколаєві за адресою проспект Миру 2А вже відкрито тимчасовий пункт обігріву для осіб без визначеного місця проживання, про що вчора повідомив Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. Працює він з 17 години вечора до 9 ранку.

Адреси стаціонарних та додаткових пунктів обігріву можна дізнатись на сайті Головного управління ДСНС України у Миколаївській області  в розділі Актуально. Пункти обігріву

У випадку виникнення надзвичайної ситуації, та за потреби,  на місці проведення аварійно-рятувальних робіт Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій  у Миколаївській області додатково можуть бути відкриті мобільні пункти обігріву, які залучатимуться для обігріву населення та особового складу на місці проведення невідкладних робіт.

Шановні мешканці та гості нашого краю! Пам’ятайте, тривале перебування на холоді може призвести до переохолодження. Найчастіше замерзають кінцівки, а також ніс, вуха, щоки.

Довге перебування на морозі, висока вологість повітря, сильний вітер, порушення кровообігу (тісне взуття, нерухомість)- причини, що сприяють переохолодженню. Небезпечний мороз для ослаблених, стомлених, голодних, хворих  людей. Легко піддаються впливу холоду особи в стані  алкогольного сп'яніння.

Одягайтеся багатошарово. Захищайте відкриті ділянки шкіри.  Не забувайте про рукавички, шапку, шарф. Не виходьте на мороз голодним. Заходьте кожні півгодини годину у тепле приміщення. Рухайтесь, але не перевтомлюйтесь. Не вживайте алкогольні напої, коли тривалий час знаходитесь надворі.

Бережіть себе! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

http://mk.dsns.gov.ua/

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...