Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 21 сесія: насичена питаннями, подіями, дискусіями
AA

21 сесія: насичена питаннями, подіями, дискусіями

Чергова 21 сесія Южноукраїнської міської ради відбулась 25 листопада під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка.

Валерій Онуфрієнко на початку засідання урочисто вручив ордер на двокімнатну квартиру чорнобильцю Сергію Гончарову, що стояв у черзі на житло близько 20 років. Квартира придбана за програмою “Турбота” у співфінансуванні міського та обласного бюджетів у співвідношенні 50 на 50%.

Далі слово було надано народному депутату України Артему Чорноморову. У своїй промові він подякував медикам за плідну працю, поділився своїм баченням розвитку міста, відповів на декілька питань колег Южноукраїнської ради. Після виступу нардепу перейшли до порядку денного, який в результаті коригування налічував 87 питань. Першими традиційно розглядали бюджетні. Начальник фінансового управління Тетяна Гончарова доповіла про виконання бюджету Южноукраїнської МТГ за 9 місяців 2021 року, про виділення коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень. Ці доповіді не викликали зауважень депутатів. Інша справа розгляд третього питання - про внесення змін до бюджету на 2021 рік. Йдеться про 27 551,38245 тис.грн., які до кінця року використані не будуть. За рахунок вивільнених бюджетних призначень запропоновано направити 18 195,23609 тис.грн. на програму капітального будівництва об’єктів ЖКГ та соціальної інфраструктури (7 935,207 тис. грн.), комплексну програма захисту прав дітей (23,347 тис.грн.), програму реформування і розвитку ЖКГ, а саме придбання автотехніки для КП СКГ та КП ЖЕО (1 667,0 тис.грн.),  програму управління майном комунальної власності (1 092,35984 тис.грн.), утримання закладів освіти (192,706 тис.грн.) тощо. 9 356,14636 тис.грн. вирішено направити на відновлення залишку бюджету громади. Після жвавого обговорення зміни в бюджеті були затверджені.

Таким, що потребує доопрацювання, визнали депутати запропоноване до їхнього розгляду “Положення про преміювання працівників виконавчих органів Южноукраїнської міської ради”. Результати голосування з цього питання: “за” - 2, “не голосували” - 2, “утримались” - 24.

Також, депутати з першого разу не підтримали рішення “Про запровадження охорони майна закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності Южноукраїнської МТГ”. Власне, йдеться про охорону громадського порядку на територіях закладів освіти. Обранців хвилювали такі питання: чи зміниться штатний розклад, чи не доречніше встановити в школах відеокамери та турнікети з пропускною системою без прийому на роботу охоронців? Акцентували увагу на такій проблемі: школярі під час перерв вибігають на подвір'я, і воно теж має бути безпечним для них. Та на сьогодні до цих територій будь-хто має вільний доступ: тут і собак вигулюють, і займаються спортом, і розпивають спиртні напої, і просто проходять повз, скорочуючи шлях. Вірогідно, у майбутньому буде обмежено доступ до шкільних територій стороннім особам. На засіданні питання запровадження охорони з першого разу підтримали 13 депутатів, а наприкінці засідання до цього питання повернулись та підтримали 20 депутатів.

Після довгих сперечань, чисельних пропозицій та, навіть, взятого десятихвилинного таймауту на роздуми, встановлено премію міському голові у розмірі 100% від окладу до кінця року.

Депутати погодились із демонтажем трьох тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, що розміщені без дозвільних документів на проспекті Незалежності. Затвердили правила утримання домашніх тварин та перелік місць вигулу собак. Внесли зміни до Комплексної програми захисту прав дітей Южноукраїнської МТГ на 2021-2025 роки тощо. Не підтримали рішення про передачу повноважень з проведення реконструкції, капітального та поточного ремонтів в закладах освіти від управління будівництва та ремонтів до управління освіти, а також низку проектів щодо земельних питань.

Після вичерпання порядку денного були розглянуті декілька звернень. Перше - від громадських організацій з приводу нападу на Андрія Дікусара, очільника Южноукраїнського осередку “Мальтійська служба допомоги”. Міський голова та депутати вирішили взяти під особистий контроль цю справу. Друге - від мешканців смт. Костянтинівка про поновлення пільг на оплату за електроенергію. Третє - про перейменування міста Южноукраїнська. Четверте - про можливість поновлення очної форми навчання, бо попереду у старшокласників ЗНО. Всі звернення взяті до відома та будуть розглянуті більш детально найближчого часу. 

 

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 43 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання...

Бюджет – 2024 прийнято

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

21 грудня відбулася остання у цьому році 42-а сесія Южноукраїнської міської ради. Перед початком...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 42 сесії Южноукраїнської міської ради від 21.12.2023

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 42 сес...