Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Право на отримання матеріальної допомоги
AA

Право на отримання матеріальної допомоги

 Для України, в рамках реалізації завдань Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населеннянезалежно від місця проживання, в сучасних умовах розвитку потрібні значні зміни в сфері соціального захисту населення, тому що соціальний захист є основним завданням соціальної політики держави і ставить за мету забезпечення добробуту та прав і гарантій людини в сфері рівня і якості життя.

 Одним із показників покращення якості життя населення є часткова компенсація вартості житлово-комунальних послуг. Міською владою ініційовано надання матеріальної допомоги у зв'язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги з метою підтримки особливо вразливих верств населення. Даний напрямок передбачений міською комплексною Програмою „Турбота” на 2013-2017 роки.

Вищезазначена допомога надається з 2009 року. Протягом декількох років Порядок одержання  та умови призначення змінювалися. На разі матеріальну допомогу з міського бюджету у зв’язку з підвищенням тарифів на оплату житлово-комунальних послуг отримують 248 сімей. На даний напрямок направлено вже 147,9 тис.грн.

Право на отримання матеріальної допомоги поширюється на зареєстрованих у місті Южноукраїнську громадян, що проживають у житловому приміщенні, незалежно від форм власності (окрім тимчасової реєстрації, відрядження тощо).

Матеріальна допомога надається власнику або квартиронаймачу житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації, якщо середньомісячний сукупний дохід на одну особу за три календарні місяці, що передують місяцю звернення за матеріальною допомогою, не перевищує 1440,4 грн., з 01 грудня 2013 року – 1528,8 грн. Сім'ям,  в яких зареєстровані інваліди І групи та діти-інваліди  - без врахування доходів та норми загальної площі.

Матеріальна допомога надається на шість місяців, починаючи з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами. У разі закінчення терміну отримання допомоги, громадяни повинні підтвердити право на призначення допомоги на наступний період.

Отримати детальну інформацію про допомогу можна в управлінні праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради за тел. 5-55-37 або в кабінеті №3.

Читайте також

Апаратна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Апаратна нарада під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка була проведена у четве...

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Конфлікт ВДОМА і ДОМАШНЄ насильство – спільне і відмінне!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Сімейний конфлікт і домашнє насильство є двома різними поняттями, які характеризують різні типи взає...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 18.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 18 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Книжкова виставка «Історія, що в пам’яті застигла» до Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Южноукраїнська міська бібліотека до Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць під...