Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відкриття/закриття підприємницької діяльності
AA

Відкриття/закриття підприємницької діяльності

 Останнім часом влада зробила низку прогресивних кроків, спрямованих на спрощення процедур відкриття та закриття бізнесу: нові правила реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців, покладено на фахівців Держреєстру, підпорядкованого Міністерству юстиції України, аби усунути подвійне підпорядкування держреєстраторів і приведення обліку підприємців у відповідність з єдиними стандартами; на порталі Держреєстру України можна в електронному вигляді зробити обмін усіма необхідними документами між заявником і реєстратором.

Законом України від 21.04.2011 р. № 3268-VI, було скасовано вимогу про мінімальний розмір статутного капіталу для товариств з обмеженою відповідальністю, а також норми про обов’язкове нотаріальне посвідчення справжності підписів засновників на статутних документах і нотаріальне посвідчення нотаріальних документів.

Щодо процедури закриття бізнесу, то за останні роки вона також зазнала змін. Одним із атрибутів припинення підприємницької діяльності є надання держреєстратору довідок із податкових органів та Пенсійного фонду України про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів, якщо протягом 10 днів від закінчення встановленого строку таку довідку не надають, то вважається, що її надано.

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...