Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбувся тиждень українського мультфільму "Чарівний світ»
AA

Відбувся тиждень українського мультфільму "Чарівний світ»

 До Дня українського кіно за сприяння управління освіти Южноукраїнської міської ради в приміщенні музейного комплексу  «Козацької слави та військової техніки» з 11 до 13 вересня відбувся тиждень вітчизняної анімації - українського мультфільму "Чарівний світ» для учнів 3-іх та 4-их  класів загальноосвітніх шкіл міста.

До уваги маленьких глядачів було представлено низку українських мультфільмів, що відзначено на всесоюзних та міжнародних фестивалях, що заслужено вписані в історію українського анімаційного кіно. Серед них: «Пригоди  Перця» (1960 р.) І. Лазарчука,  «Як жінки чоловіків продавали» (1972 р), «Капітошка»(1980 р.) Н. Гузевої., «Як козаки куліш варили»(1967 р) В. Дахна та ін.

Такий захід проведено не вперше в музейному комплексі – минулого року найвидатніші стрічки українського кінематографу мали нагоду переглянути учні старшої школи. Сподіваємося, що знайомство з вітчизняним кіномистецтвом стане доброю традицією для южноукраїнців.  

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...