Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Навчання у Польщі
AA

Навчання у Польщі

Польські ВНЗ становлять невід’ємну частину сучасної європейської системи вищої освіти, а це означає якість, перспективність та відповідність вимогам ринку праці.

Вища освіта в Польщі представлена державними та недержавними ВНЗ, які мають однакові стандарти організації навчального процесу та викладання. Однак, форма власності  навчального закладу не впливає на його якість та престиж.

Географія ВНЗ широка – починаючи від отримання освіти в столиці Польщі, закінчуючи навчанням у Кракові.

         Освіта в Польщі здійснюється за Болонською системою. Термін навчання від трьох до п’яти років. Випускники отримують освітньо-кваліфікаційний ступінь бакалавра та магістра. Бакалавр 3 – 3,5р. ( 6-7 семестрів по чотири місяці кожен), магістр 4,5 – 5р. (9-10 семестрів). Є можливість здобуття магістра на базі бакалавра, отриманого в навчальних закладах України, термін навчання 1,5 – 2р.(3 – 4 семестри), інженерні спеціальності 3,5р. - 4р.( 7-8 семестрів). У ВНЗ діють стаціонарна, заочна та вечірня форми навчання.

         У ВНЗ велику увагу приділяють вивченню іноземних мов. Студенти вивчають дві мови – англійську (обов’язково) та одну на вибір: російську, німецьку, французьку, іспанську, італійську та мають можливість здачі міжнародного екзамену з обраної мови.

         Навчання починається з 1-го жовтня (зимовий семестр) та з 1-го березня (літній семестр).

         Навчання  здійснюється польською мовою. Незнання мови не впливає на вступ до того чи іншого навчального закладу. У деяких ВНЗ пропонують навчання англійською, німецькою, французькою... мовами. Студентам, які вирішили навчатись у Польщі, бажано пройти курс вивчення польської мови з метою полегшення, на початковому етапі, навчального процесу та проживання на території Речі Посполитої.

Вартість навчання в польських ВНЗ доступна майже кожному українському абітурієнту і становить від 750 до 2000 євро на рік.

         Після закінчення ВНЗ студенти отримують Європейські дипломи,які визнаються у всіх країнах Європейського Союзу, в Україні, Росії та багатьох інших країнах світу. Це значно розширює можливості  випускників.

         Під час навчання та після закінчення ВНЗ студенти мають можливість брати участь у багатьох міжнародних програмах по обміну студентами, підвищувати свою кваліфікацію у країнах Євросоюзу. Кожен із навчальних закладів у рамках програм обміну студентами співпрацює з ВНЗ Англії, Швеції, Німеччини, Іспанії, Бельгії, Ірландії, Люксембургу, Франції та інших країн, а також США, Австралії, Канади, Китаю...

         При кожному ВНЗ функціонує Центр праці та кар’єри, куди може звернутись кожен студент. Центр допомагає з працевлаштуванням, готує до співбесіди з майбутнім працедавцем, надає пропозиції щодо місць проходження студентської практики.

         Студенти з України мають одинакові права із польськими студентами, отримують медичну опіку, що дає їм можливість користуватись усіма медичними послугами. На основі студентського квитка отримують знижку 50% на проїзд у громадському транспорті, значні знижки на усі студентські заходи, кіно, театр тощо.

         Українсько-польські центри в різних містах України пропонують найрізноманітніші програми для навчання за кордоном, а саме:

·       Програма UP-STUDY «Навчання в Польщі» — це офіційне представництво рейтингових університетів Польщі з повноваженням приймальної комісії та правом першочергового зарахування до них, пропонує якісну європейську освіту за українською ціною, гарантований вступ (на момент вступу  володіти польською та мати атестат про закінчення школи - не обов'язково) та більш ніж 350 спеціальностей та факультетів у Варшаві, Вроцлаві, Познані та Любліні на вибір. При цьому навчання може бути зі спеціальними стипендіями або знижками для учасників програми UP-STUDY.

Контакти:

м.Київ, вул. Воровського, 35
м.Рівне, вул. Грушевського, 67

(096) 007-04-00 (Київ), (096) 007-02-00 (Рівне), (044) 247-97-20

E-mail: poland@up-study.net

·       Програма Європейська Освіта  – українсько-польська компанія, що здійснює свою діяльність на ринку інформаційних освітніх послуг України з 2005 року.

Програма Європейська Освіта уповноважена кращими ВНЗ Польщі проводити інформаційну та вступну кампанію, надавати послуги з набору студентів, з правами приймальної комісії, послуги з підбору житла, легалізації документів, отримання візи, перевезення на місце навчання, поселення та підтримка студента протягом першого року навчання. Програма Європейська Освіта динамічно розвивається і вже встигла зарекомендувати себе як надійний партнер.
Компанія створена з метою швидкого та прямого доступу до ВНЗ Польщі.

Контакти:

м. Київ, вул., Довженка 14/1

Телефонуйте: +38 (097) 026-67-67;   +38 (044) 599-60-04

 E-mail:  euroosvita.info@gmail.com

 Skype: euroosvita.ua

·       Проект Центральноєвропейської Академії Навчань та Сертифікації (CEASC, РП)

Освіта без кордонів  має повноваження від ряду кращих ВНЗ Польщі надавати послуги з набору студентів з-за кордону з правами приймальної комісії.
         Проект “Освіта без кордонів” представляє в Україні 15 престижних
 польських ВНЗ та має повноваження проводити інформаційну та вступну кампанію від їх імені з правами приймальної комісії. Місія проекту– системно інформувати українське суспільство про можливості щодо отримання вищої освіти в країнах Європейського Співтовариства; створення умов для вивчення культури та мови країн та народів Європейського Співтовариства; створення можливостей для ознайомлення з особливостями освітніх процесів у Європейських країнах шляхом організації зустрічей з ректоратом європейських ВНЗ, рекрутаційними відділами ВНЗ, студентами з України, котрі навчаються у Європейському Союзі.

Контакти:

Консультації:

м. Київ, м. Полтава, м. Рівне

+38(098)477 60 04 ,+38(063)841 97 10,  +38(0362)43 48 34

e-mail: proekt.obk@gmail.com

  • Програма "Євро Універ" запрошує на навчання до Вищих навчальних  закладів Республіки Польща випускників середніх загальноосвітніх навчальних закладів (отримання першої вищої освіти, бакалаврат), фахівців з дипломами бакалавра, спеціаліста (отримання освітнього рівня магістр), фахівців, що бажають отримати другу вищу освіту. Програма гарантує кожному абітурієнту успішний вступ, в процесі якого володіння польською мовою не обов‘язкове, вступних іспитів немає, не потрібно результатів зовнішнього незалежного оцінювання; вирішує усі формальності, пов'язані із прийняттям абітурієнта до обраного ВУЗу, надає підтримку у вирішенні візового питання, допомогу у забезпеченні житлом (квартира, студентське містечко), організовує  супровід під час виїзду до Варшави. Для абітурієнтів, які не змогли поступити на літній семестр в Українські ВНЗ - можливість вступу на зимовий семестр без втрати цілого року та перездачі ЗНО.

Контакти:

м. Тернопіль вул. Микулинецька, 3а

http://eurouniver.com.ua

info@eurouniver.com.ua

(096) 890-34-16, (063) 941-40-40

·       Освітня програма «INDEKS» успішно працює на ринку закордонної освіти з 2010

року, репрезентуючи в Україні найбільший вибір кращих університетів Польщі.

За цей час  придбано необхідний досвід і ділові контакти, що дозволяють в повному обсязі задовольняти потреби  клієнтів.

З програмою «INDEKS» є можливість відвідати кращі університети, з легкістю вивчити мову, підготуватися і вступити до  польських  ВНЗ.

Кредо програми «INDEKS» роблячи свою роботу краще за інших, створювати кардинально-позитивні зміни в життя людей!

Програма «INDEKS» це:

- Найбільший вибір провідних університетів країни: 44 рейтингових університетів Польщі.

- Легкість у вступі: вступ без іспитів, знання польської мови на рівні B1-B2.

- Надійність: гарантія надходження скріплена домовленістю з  вузами - партнерами.

- Престижність і перспективність: польський диплом - це можливість працевлаштування не лише в Польщі, але й в інших країнах Євросоюзу, а так само України та Росії.

Вартість: низька вартість навчання, порівняно з Німеччиною, Англією, а так само з багатьма ВНЗ в Україні! (від 8000 грн. на рік).

Контакти:

м. Миколаїв, вул. 8-я поперечна 9, Миколаївська  обласна спільнота поляків

+38(093) 153-21-65, +38(067) 282-87-63

fax: +38(0512) 42-32-49

e-mail: indeks2012@ukr.net, e-mail: indeks@onet.eu

skype: indeks2013

         Крім того, з метою ознайомлення старшокласників та їх батьків із вищими навчальними закладами Польщі, Варшавський Фонд «Perspektywy” та управління освіти Южноукраїнської міської ради  щорічно  на весняних канікулах організовують інформаційний тур. Програмою туру  передбачено відвідування вузів, оглядові екскурсії у містах перебування. Більш детальну інформацію можна отримати в управлінні освіти за телефоном 2-26-08.

 

Читайте також

Апаратна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Апаратна нарада під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка була проведена у четве...

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Конфлікт ВДОМА і ДОМАШНЄ насильство – спільне і відмінне!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Сімейний конфлікт і домашнє насильство є двома різними поняттями, які характеризують різні типи взає...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 18.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 18 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Книжкова виставка «Історія, що в пам’яті застигла» до Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Южноукраїнська міська бібліотека до Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць під...