Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Загальноміська конференція «Подолаємо ВІЛ/СНІД спільними зусиллями»
AA

Загальноміська конференція «Подолаємо ВІЛ/СНІД спільними зусиллями»

Загальноміська конференція «Подолаємо ВІЛ/СНІД спільними зусиллями», яка відбулася 4 грудня в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради стала підсумком роботи, що проводилася у закладах освіти та на вулицях міста з 15 листопада до Всесвітнього дня боротьби зі ВІЛ/СНІДом фахівцями із соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Метою конференції було визначення конкретних шляхів задля досягнення результатів щодо зменшення захворюваності серед населення міста Южноукраїнська.

Відкрив конференцію міський голова Євген Квасневський, взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Ярослава Нікітіна  та представники організацій, які займаються лікуванням і профілактикою ВІЛ-інфекції.

Міський голова Євген Квасневський зазначив, що проблема ВІЛ/СНІДу, не дивлячись на чималі успіхи у її подоланні, є актуальною й сьогодні, адже у світі немає такої місцини, де б не було хворих на ВІЛ-інфекцію.

Про епідеміологічну ситуацію та причини поширення ВІЛ-інфекції в нашому місті докладно розповіла  лікар-інфекціоніст Людмила Незгодзінська. Вона ознайомила слухачів із статистичними даними та наголосила на тому, що основним завданням лікарів є  раннє виявлення та своєчасне лікування хворих, адже від цього залежить тривалість життя інфікованого.

Зі слів лікаря Ірини Берикул надання комплексної медично-профілактичної   допомоги підліткам у «Клініці дружній до молоді», яка працює в ДЗ СМСЧ-2, здійснюється психологом, юристом, лікарями інфекціоністом, гінекологом та іншими спеціалістами медицини. Також, Ірина Берикул звернула увагу на  необхідність роботи не тільки з дітьми шкільного віку, але й з їхніми батьками.

Профілактичну роботу щодо поширення ВІЛ-інфекції здійснюють сучасними методами у закладах освіти, про що розповів заступник начальника управління освіти  Олег Пузир.

На конференції були   присутні  представники  благодійного фонду  «ЮНІТУС» з міста Миколаєва: директор –  Наталя  Бабенко, керівник соціального бюро – Ганна Добрянова та голова правління – Сергій Ванєнков, які розповіли  про діяльність Фонду та роботу з підлітками «групи ризику». Сьогодні взаємодія між Центром та БФ «ЮНІТУС» націлена на плідну співпрацю щодо профілактики ВІЛ/СНІДу, хвороб, що передаються статевим шляхом та профілактики споживання наркотичних засобів та зловживання алкоголем серед підлітків групи ризику.

Учасники конференції вирішили продовжити широку інформаційно-профілактичну кампанію серед підлітків та молоді. Робота має бути націлена на попередження  виникнення нових випадків ВІЛ-інфекції серед населення міста Южноукраїнська та збільшення масштабів спільних дій щодо ВІЛ-інфекції. Адже назва проведеної конференції «Подолаємо ВІЛ/СНІД спільними зусиллями» говорить сама за себе.

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...