Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В виставковій залі музейного комплексу міста «Козацької слави та військової техніки» відбулося офіційне відкриття нової експозиції «Не згасне полум’я Перемоги»
AA

В виставковій залі музейного комплексу міста «Козацької слави та військової техніки» відбулося офіційне відкриття нової експозиції «Не згасне полум’я Перемоги»

27 жовтня в виставковій залі музейного комплексу міста «Козацької слави та військової техніки»  відбулося офіційне відкриття нової експозиції «Не згасне полум’я Перемоги», присвяченої 68-річниці звільнення України від фашистських загарбників. У заходах взяли участь Южноукраїнський міський голова Євген Квасневський, представники виконавчих органів ради, Ради ветеранів війни, праці та Збройних сил, депутати Южноукраїнської міської ради,  представники   ВП ЮУ АЕС, учні загальноосвітньої школи №1 імені «Захисників Вітчизни», представники місцевих засобів масової інформації.

В експозиції представлені нагороди, відзнаки, ювілейні та пам’ятні медалі до визначних історичних дат, фотографії, матеріали спогадів ветеранів Великої Вітчизняної війни, ювілейні випуски фотоальбомів, які люб’язно були надані Радою ветеранів війни, праці та Збройних сил.

В експозиційному залі представлені різні види зброї, що використовувалися в арміях воюючих сторін, зокрема, презентація нового експонату пістолета – кулемету Судаєва, зразка 1943 р. (ППС-43),  який отримав широке застосування на фронті в десантних і танкових військах. Він став незамінною зброєю розвідників, партизанів у роки Великої Вітчизняної війни. За багатьма параметрами перевершував іноземні зразки цього виду зброї, що застосовувалися в період другої світової війни.

Експозиційна виставка стала базою для проведення мультимедійної презентації відеослайдів на тему: «Звільнення України від фашистських загарбників», активними учасниками якого, стали учні 11-А класу загальноосвітньої школи №1. Яскравим доповненням до експозиції стала солдатська форма часів Великої Вітчизняної війни, яку наочно продемонстрували учні 11-А класу загальноосвітньої школи №1 ім. «Захисників Вітчизни».

Виставка триватиме протягом місяця. Щиро запрошуємо усіх охочих! 

 

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...