Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Щоб канікули були безпечні
AA

Щоб канікули були безпечні

Канікули! Літо! Відпочинок! Пора довгоочікувана і благодатна. Але, тим не менше, саме в період літніх канікул наших дітей підстерігає безліч небезпек. Нескінченні травми від падінь з велосипедів, роликів, гойдалок, садна, отримані на футбольному полі чи спортивному майданчику, - з цими можливими наслідками здорового способу життя ми ще якось готові змиритися. І навіть синці після дружніх спарингів з однолітками ще не найстрашніше.

Велика кількість вільного часу та відсутність батьківського нагляду - ось ця гримуча суміш, яка не завжди йде на користь дітям! Мимоволі задумаєшся: "Чи варто розслаблятися в пору канікул, в цей час - такий веселий і небезпечний?" Статистика стверджує, що щодня в Україні сотні дітей в тій чи іншій формі наражаються на небезпеку. З нею дитина може зіткнутися практично скрізь - удома, в під'їзді, на вулиці, у дворі, парку і ще в 1000 інших місць. Тому, щоб звести до мінімуму ризик для життя вашої дитини, необхідно своєчасно замислитися над питанням створення безпеки. Найпростіший і найбільш ефективний спосіб убезпечити дитину полягає у вирішенні проблеми його вільного часу. Тут майже панацеєю є такі поширені форми "організованого" дитячого дозвілля, як літні табори - заміські і шкільні.

Погодьтеся, ваше серце завжди буде спокійним, якщо ви впевнені, що рідне дитя завжди перебуває в полі зору педагогів. Але, можливо, в силу будь -яких причин ви не змогли відправити дитину в літній табір. Що ж, у цьому випадку доведеться вживати заходів із забезпечення безпеки самостійно. Перше і, мабуть, найголовніше - пам'ятайте, що діти дуже хороші наслідувачі, і ваші особисті звички, що стосуються забезпечення безпеки (закривання вікон і дверей, способи уникнути конфліктних ситуацій і "небезпечних" місць, дотримання правил дорожнього руху та пожежної безпеки) надають подвійну послугу, зберігаючи благополуччя вашої родини і формуючи у дитини навички забезпечення особистої безпеки.

Але, крім цього, обов'язково варто провести з дитиною і кілька індивідуальних бесід, пояснивши йому деякі важливі правила, дотримання яких допоможе йому і зараз, і в подальшому житті. Під час канікул багато дітей залишаються вдома одні, в той час як батьки працюють. Треба пам'ятати, що діти повинні знати необхідні номери телефонів: батьків, пожежних-рятувальників, міліції, швидкої допомоги.

З приходом сонячної погоди жителі нашого міста намагаються вибратися з сім'ями на природу. На жаль, ці «вилазки» не завжди закінчуються приємними спогадами. Слід не забувати про те що, біля річки батьки не повинні залишати дітей самих. На прогулянці не можна випускати дітей з виду. Дитяча цікавість бере гору над інстинктом самозбереження і призводить до незворотних наслідків.

Батьки, будьте уважні! Нехай канікули для дітей пройдуть весело, корисно, а головне  безпечно.

Читайте також

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з проведенням робіт по врізці засувки на с/ш №3 24.04.24 р. із 7.00 год. до 17.00 го...

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...