Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення
AA

Забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення

 В Україні вже збудовано і на повну потужність працює телемережа цифрового наземного ефірного мовлення. Це означає, що тепер через звичайну антену можна дивитися безкоштовно понад 20 (незабаром 32) українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер.

Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовленння, 21 березня 2012 року Урядом  прийнято  постанову  «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

Зазначеною постановою Кабінету Міністрів України визначено категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати зазначені засоби (телетюнери), а саме:

-  інваліди першої та другої групи, а також інваліди війни третьої групи;

-  особи, які виховують дитину-інваліда за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні;

- особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”;

-  особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

При цьому до осіб, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років, належать особи, які отримували субсидію протягом опалювального періоду 2011-2012 років, а також особи які мали таке право, що встановлюється відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848.

Для безкоштовного одержання телетюнеру громадяни вказаних категорій мають до    1 липня 2012 року звернутися із заявою до управління праці та соціального захисту населення.

Заява може бути подана особисто або надіслана поштою. Додатково до заяви додаються такі документи:

-  копія довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності  та посвідчення  інваліда війни (пункт 1);

-   копія медичного висновку про дитину – інваліда віком до 18 років,

- копія свідоцтва про народження дитини, довідка з місця навчання дитини з інформацією, що вона не знаходиться на повному державному утриманні (пункт 2). 

Управління праці та соціального захисту населення формує списки громадян, які безоплатно забезпечуватимуться телетюнерами, на підставі отриманих заяв.

Зразки заяв та уся необхідна інформація з питань одержання, підключення та користування телетюнером будуть оприлюднені на стендах у місцевих органах праці та соціального захисту, на офіційних веб – сайтах Держкомтелерадіо, Мінсоцполітики, місцевих органів влади, громадських організаціях захисту прав інвалідів тощо.

Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою по мірі надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Черговість доставки визначатиметься також по мірі надходження заяв. Тобто - хто раніше подасть заяву – той раніше отримає телетюнер.

Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян буде відбуватися за правилом: один телетюнер - на одне житлове приміщення (будинок).

Прийом заяв для безкоштовного надання телетюнерів здійснюється в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою: б-р Цвіточний, 4, в кабінетах № 2 та № 5. Телефони для довідок: 5-65-36, 2-02-16.

Читайте також

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...