Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про проведену роботу з питань легалізації зайнятості населення за I квартал 2012 року.
AA

Про проведену роботу з питань легалізації зайнятості населення за I квартал 2012 року.

Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надає інформацію про проведену роботу з питань легалізації зайнятості населення за I квартал 2012 року.

За звітний період робочими групами комісії з питань легалізації зайнятості населення проведено 9 рейдових обстежень, під час яких перевірено 50 суб’єктів господарської діяльності щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками. В ході перевірок виявлено 9 осіб без оформлення трудових відносин.

За результатами проведених рейдів усунено 5 порушень, а саме: укладено 2 трудових договори, 1 працівник  відмовився від роботи, 2 працівника уклали цивільно-правові угоди,  укладення договорів з 4-ма працівниками знаходиться на контролі. По 2 підприємцям, що не надали в тижневий термін документи, які підтверджують оформлені належним чином трудові відносини роботодавця з найманими працівниками, за дорученням міської комісії з питань легалізації зайнятості населення, яка відбулася 27.03.2012 року, направлені копії довідок до прокуратури м. Южноукраїнська.

З метою легалізації зайнятості осіб, які здійснюють діяльність з перевезень пасажирів на таксі за підписом міського голови  у січні 2012 року направлені листи начальнику УДАІ УМВС України у Миколаївської області, начальнику територіального управління Головавтотрансінспекції у Миколаївської області та до Державної податкової інспекції.

 У лютому 2012 року відповідний лист направлено Миколаївському транспортному прокурору щодо вжиття дієвих заходів впливу до осіб, які здійснюють нелегальну діяльність у даному напрямку.

 Від Миколаївської транспортної прокуратури надійшов лист від 22.03.2012року №(15-07) 898, в якому зазначено про проведення спільних перевірок працівниками сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю та ВДАІ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі в м. Южноукраїнську. За результатами перевірок складено 7 адміністративних протоколів про порушення порядку провадження господарської діяльності.

Южноукраїнським МВ УМВС України в Миколаївській області Протоколи та зібрані адміністративні матеріали направлені до міського суду для прийняття відповідного рішення.

За ініціативи податкової інспекції (лист від 21.03.2012 року 247/9/17-103),  проведена перевірка 2-х АЗС в м.Южноукраїнську, в результаті перевірки виявлено 1 порушення. На сьогоднішній день  порушення  усунено.

З початку року легалізовано заробітної плати – 3695,00 грн.

Однією з проблем легалізації заробітної плати, крім відсутності  оформлення трудових відносин з працівниками, є ще й оформлення працівників на неповний робочий день при режимі роботи підприємства від 8 і більше годин. Цьому питанню буде приділятися увага при проведенні рейдових перевірок а саме: веденню журналів обліку робочого часу та графіку роботи найманих працівників у суб’єктів  господарської діяльності. 

Звертаємо увагу  суб’єктів господарської діяльності щодо необхідності  своєчасного оформлення змін до укладених трудових договорів у зв’язку з підвищенням розміру  мінімальної заробітної плати, яка відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2012 рік” відповідає:

з 1 квітня 2012 року –1094 гривень;

з 1 липня 2012- року 1102 гривень;

з 1 жовтня 2012 року -1118 гривень;

з 1 грудня 2012 року – 1134 гривні.

Під час територіальних обстежень з питань легалізації та перевірок підприємств спеціалістами надаються консультації та розповсюджуються буклети з питань оформлення трудових відносин. З початку 2012 року розповсюджено 10 буклетів з вищезазначених питань.

З початку 2012 року у засобах масової інформації та на  офіційному сайті міста Южноукраїнська опубліковані статті “Переваги легальної діяльності таксистів”; ”Легалізація зайнятості”; “Легалізація таксі у м.Южноукраїнську” та “Як стати легальним таксистом?”

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...