Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Педагоги діляться досвідом
AA

Педагоги діляться досвідом

 
 

Останнього дня зими в залі засідань управління освіти в рамках проекту «Людина, яка створила себе сама» відбувся круглий стіл за участю керівників закладів освіти та членів учнівського муніципалітету.

Метою проекту є обмін досвідом між молодим і старшим поколінням, одержання корисних знань і настанов на досягнення успіху. Старші учасники круглого столу в невимушеній атмосфері розповідали про свій життєвий шлях, хобі, джерела наснаги, ділилися секретами успіху, а учні ставили різноманітні питання. Для початку старшокласники поцікавились чому запрошені працівники сфери освіти обрали саме таку професію. Як з’ясувалося, більшість присутніх педагогів в юні роки зовсім не мріяли стати вчителями, проте зараз вони вдячні долі за цей вибір і ні про що не шкодують. Члени учнівського муніципалітету теж не поспішають ставати освітянами – судячи з їхніх відповідей, більш бажаними для них є професії юриста, перекладача, політолога, логіста тощо. Що стосується хобі, то педагоги мають різні інтереси: книги, спілкування, подорожування, садівництво та городництво. Найбільш оригінальне захоплення має директор ЮЗШ №4 Марина Карнаухова – разом з чоловіком вони полюбляють шукати в землі різні предмети за допомогою металодетектора.

Не забули згадати і про перше кохання, а також про дитинство. Директор другої школи Наталя Колпакова зізналася, що в дитинстві любила встрявати в розбірки між хлопчаками і з’ясовувати, хто винен, за що й носила прізвисько Прокурорша. Олена Кокол – директор ЮЗШ №3, згадала як вона не впізнала свого батька-шахтаря, коли той зайшов додому невмитим, а Марина Карнаухова поділилася спогадами про те, як одного разу з подругою вони відкопали людський скелет. А ще майбутні керівники освітніх закладів полюбляли бешкетувати в літніх дитячих таборах, пригадали давню традицію – вночі намазувати одне одного зубною пастою.

Торкнулися і більш серйозних тем, зокрема поговорили про проблеми сучасної молоді. Їх налічили чимало: ранні статеві стосунки, байдужість, жорстокість і агресивність, відсутність живого спілкування. Коли пролунало запитання «Щоб Ви зробили, якби стали народним депутатом чи членом Кабінету Міністрів?», педагоги підняли проблеми освіти, зокрема відзначили, що нинішня шкільна програма передбачає занадто великі навантаження на дітей, тому потрібно її вдосконалити. Проте відмітили і позитивний момент – експерименти в освіті морально і психологічно загартовують учнів і допомагають краще пристосуватись до дорослого життя.

Результатами круглого столу залишилися задоволеними всі присутні, а заступник начальника управління освіти Олег Пузир влучно зауважив, що ще й дізнався багато нового про колег. Користуючись нагодою, директорів освітніх закладів міста ще й нагородили грамотами за вагомий внесок у розвиток освітньої та наукової діяльності, залучення молоді до інтелектуальної практики, професійну орієнтацію випускників школи, ґрунтовну підготовку молоді до здійснення життєвих планів і реалізацію їх в майбутньому, сприяння у реалізації освітніх програм Київського міжнародного університету – саме цей заклад проводив конкурс науково-дослідних робіт «Універсіада», в якому южноукраїнські старшокласники брали активну участь і посіли призові місця.

Юрій АФАНАСЕНКО ФОТО автора

За інформацією газети Южноукраїнської міської ради "Контакт"

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...