Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Легалізація таксі у місті Южноукраїнську
AA

Легалізація таксі у місті Южноукраїнську

Таксомоторні перевезення у містах повинні відповідати рівню якості обслуговування пасажирів, мати єдині правила роботи підприємців, стандарт технічного стану та зовнішнього вигляду автівок, тарифної політики, екологічної безпеки та контролю за дотриманням цих правил. Але передусім цей ринок потрібно легалізувати, адже сьогодні 80% таксі у м.Южноукраїнську працюють за тіньовими схемами або й узагалі не законно.

Таксі повинне бути передусім безпечним та зручним, водії кваліфіковані та здорові.

Нелегальне таксі – це недоотримання коштів до  міського бюджету, соціальних внесків до Пенсійного фонду і як наслідок відсутність страхового стажу у водіїв та відсутність гарантій безпеки пасажирів.

З метою упорядкування приватних перевезень у м.Южноукраїнську проводиться наступна робота:

При виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради, була проведена нарада з питань легалізації зайнятості осіб, які здійснюють діяльність з перевезень пасажирів, в т.ч. таксі.

За результатами наради прийняті рішення про проведення щоквартальних звірок між Южноукраїнською ОДПІ в м.Южноукраїнську та Територіальним управлінням  Головавтоінспекції щодо анулювання ліцензій особами, які припинили діяльність у напрямку перевезень пасажирів на таксі та практикувати проведення спільних перевірок на території міста Южноукраїнська за участі Южноукраїнської ОДПІ в м.Южноукраїнську, територіального управління Головавтоінспекції у Миколаївській області, сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, ВДАІ УМВС України по обслуговуванню адміністративної території м.Южноукраїнська УДАІ МВС України в  Миколаївській області з метою недопущення нелегальної діяльності осіб, що здійснюють перевезення пасажирів на таксі.

До територіального управління Головавтотрансінспекції у Миколаївської області, направлений лист щодо включення м. Южноукраїнська до перевірок в рамках проведення обласного місячника “Таксі”.

21.11.2011р та 22.11.2011р Територіальним управлінням Головавтотрансінспекції у Миколаївській області була проведена перевірка додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів  (таксі).

За результатами перевірки  було виявлено два порушення, (відсутність ліцензійної картки)  на водіїв порушників був накладений штраф та складені акти  про порушення перевезень пасажирів (таксі).

13 грудня 2011 року міської комісії з питань легалізації зайнятості населення за участі Державних інспекторів  Територіального управління Головавтотрансінспекції у Миколаївській області, була здійснена рейдова перевірка 6-ти суб’єктів господарської діяльності, з них 5 які здійснюють перевезення на таксі та 1 суб’єкт, який здійснює внутрішні перевезення.

Також  у грудні 2012 року, Южноукраїнським МВ УМВС України в Миколаївській області проводились оперативно – профілактичні заходи, в ході проведення яких було складено 4 адміністративні протоколи за правопорушення, передбаченні ст. 164 КУпАП провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності. Адміністративні матеріали направлені до Южноукраїнського міського суду для прийняття рішення.

Компетентними службами, в рамках їх повноважень, і далі  будуть продовжені та посиленні заходи з профілактики та попередження незаконної діяльності з перевезення пасажирів , в т.ч. таксі.

Читайте також

Апаратна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Апаратна нарада під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка була проведена у четве...

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Конфлікт ВДОМА і ДОМАШНЄ насильство – спільне і відмінне!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Сімейний конфлікт і домашнє насильство є двома різними поняттями, які характеризують різні типи взає...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 18.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 18 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Книжкова виставка «Історія, що в пам’яті застигла» до Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Южноукраїнська міська бібліотека до Міжнародного дня пам’яток і визначних історичних місць під...