Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Пожежні навчання на Ташлицькій ГАЕС
AA

Пожежні навчання на Ташлицькій ГАЕС

29 лютого на Ташлицькій гідроакумулюючій електростанції пройшли тактико-спеціальні навчання за участю особового складу трьох пожежних частин Южноукраїнського загону державної пожежної охорони (ЗДПО), членів об'єктового штабу пожежегасіння, персоналу ГАЕС - усього близько 50 учасників.  Було задіяно 10 одиниць спецтехніки.

За тактичним задумом, умовну пожежу було зафіксовано в приміщенні кабельного відсіку першого гідроагрегату. Вона виникла в результаті короткого замикання кабелю та поширилася на площі 90 кв. метрів, складаючи загрозу обслуговуючому персоналу.   Додавала складності у виконанні поставленого завдання з ліквідації умовної пожежі наявність постраждалого, що опинився під завалом внаслідок обрушення конструкцій. Ще одним ускладненням, передбаченим умовами навчань, став порив пожежного трубопроводу.  

У практичному тренуванні відпрацьовувалися прийоми та методи проведення розвідки, оцінки обстановки на пожежі, визначення вирішального напрямку оперативних дій пожежних підрозділів, вибору засобів і способів гасіння вогню та ін. Особливу увагу було приділено взаємодії з оперативними службами ГАЕС. Крім стандартної екіпіровки, бійці ЗДПО застосовували спеціальні засоби, що захищають від ураження електричним струмом та забезпечують роботу пожежних в умовах  значної задимленості.

За оцінкою заступника начальника загону державної пожежної охорони Олександра Бузуна, учасники навчань з поставленим завданням впоралися. На ліквідацію умовної пожежі їм знадобилося 2 години. 

Пожежні навчання|вчення| на об’єктах Южно-Українського енергокомплексу – планові заходи. Відповідно до розробленого графіка, вони| проводяться щокварталу.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...