Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Профілактика невиробничого травматизму
AA

Профілактика невиробничого травматизму

Збереження життя і здоров'я людини не тільки на виробництві але й за його межами, підвищення рівня безпеки життєдіяльності населення міста, особливо дітей набуває особливого значення з огляду на соціально-економічні та демографічні аспекти сучасного розвитку нашого міста.

Протягом 2011 року в місті Южноукраїнську сталося 2360 нещасних випадків невиробничого характеру. Найбільша кількість випадків 1078, або 45,6% від загальної кількості, трапилася в наслідок падіння, 826, або 35% внаслідок механічної дії неживих механічних сил.

Побутовий травматизм можна зменшити шляхом поліпшення житлових умов людей, розвитку сфери комунальних послуг, збільшення кількості і до­ступності дошкільних дитячих закладів, підвищення знань з експлуатації побутових приладів, зокрема електричних плит, боротьби з пияцтвом та наркоманією та ін.

Для боротьби з травматизмом насам­перед треба створити для людини спри­ятливі соціально-економічні та еко­логічні умови та проводити спеціальні профілактичні заходи організаційного, технічного, санітарно-гігієнічного, медичного, освітнього й морально-етичного характеру.

 У профілактиці вуличного травматиз­му головними напрямками є благоуст­рій вулиць (своєчасний ремонт їх пок­риття, посипання тротуарів і доріжок піском в ожеледицю, добре освітлення у вечірній час, організація вуличного руху, справність засобів руху), обладнання майданчиків для дитячих розваг та ігор та забезпечення нагляду за дітьми.

Управлінням праці та соціального захисту населення з метою профілактики невиробничого травматизму у 2011році проводилися рейдові перевірки з метою встановлення протиожеледних засобів на входах до установ та магазинів у місті та посипання тротуарів і доріжок піском в ожеледицю. Проведені обстеження дитячих майданчиків.

За 2011 рік  у місті внаслідок дорожньо-транспортних пригод постраждало 18 осіб з них 3 особи загинуло. Серед потерпілих 2 дітей віком до 14 років

Дорожньо-транспортний травма­тизм вимагає великої уваги з боку як держави з її контрольно - регулюючими установами, так і конструкторів ма­шин, а також водіїв та пішоходів Бла­гоустрій доріг, виготовлення машин підвищеної стійкості та опірності з без­печним кермом, обов'язкове користу­вання прив'язними поясами, суворе додержання правил руху, технічна справність машин, підвищення квалі­фікації водіїв тощо — все це складові профілактики дорожньо-транспортно­го травматизму. Введення лише при­в'язних поясів безпеки в машинах спри­яло значному зменшенню кількості за­гиблих на місці катастрофи.

У 2011 році з загальної кількості нещасних випадків невиробничого характеру 423 нещасних випадки, або 17,9 % трапилося з дітьми віком до 14 років.

Найважливішими заходами його профілактики є контроль за вчинками дітей з боку дорослих, усунення з поля їх зору небезпечних предметів — ножів, гострих палиць та шпиць, сірників, хімічних речовин, ліків, заборона гра­тись на вулицях та дорогах, купатися без нагляду дорослих і в неперевірених місцях та багато інших.

Для профілак­тики травматизму дітей грудного віку треба уникати їх піднімання над собою (над головою) та укладання на стільцях, звідки вони можуть упасти.

Насамкінець хотілося б додати, що безпечність людей, особиста необережність, зловживання спиртними напоями ведуть до трагічних наслідків, від яких страждають не тільки винуватці але й інші люди, їхні рідні і близькі .

Тому ще раз застерігаємо та попереджуємо: люди бережіть своє життя і здоров'я та життя і здоров'я інших людей!

Читайте також

Апаратна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Апаратна нарада під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка була проведена у четве...

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Конфлікт ВДОМА і ДОМАШНЄ насильство – спільне і відмінне!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Сімейний конфлікт і домашнє насильство є двома різними поняттями, які характеризують різні типи взає...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 18.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 18 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...