Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 15 жовтня о 15.00 на Вознесенському мототреці відбудеться Чемпіонат України по спідвею.
AA

15 жовтня о 15.00 на Вознесенському мототреці відбудеться Чемпіонат України по спідвею.

15 жовтня о 15.00 на Вознесенському мототреці відбудеться Чемпіонат України по спідвею.
Запрошуємо всіх отримати надзвичайні враження від гарного швидкісного та ризикованого виду спорту.

Спідвей – це унікальний вид спорту, який завоював увагу прихильників, як в усіх куточках планети так і в Україні. По - особливому ставляться до спідвею у Вознесенську. Неймовірна швидкість і напружена боротьба вимагають залізної витримки та спортивної майстерності гонщиків, що перетворює змагання на видовищне шоу. За кілька хвилин заїзду на чотирьохсотметровій гаревій доріжці і гонщики і вболівальники проживають ціле життя, сповнене тріумфів та розчарувань, глухих кутів та несподіваних рішень, їх серця б’ються в такт, всіх переповнює гордість за переможці, за своїх товаришів, за рідний край, який дарує світові сміливих та міцних духом людей.

Коли і як з’явився спідвей?

Різні джерела повідомляють, що вже на початку ХХ століття в різних країнах намагалися проводити мотогонки на коротких доріжках з твердим і м'яким покриттям. Наприклад, такі змагання відбулися в 1907 році в Пітермаріцбурзі (ПАР).
Наприкінці першого десятиліття ХХ століття в США були дуже популярні спочатку гонки на дерев'яних треках, а потім, після того як кілька мотоциклів впали з трека в публіку, - на іподромах завдовжки від 880 ярдів до 1 милі (близько 800-1600 метрів), які отримали назву «дір-трек» (dirt-track). У 1913 році змагання на дір-треку почали проводити і в Канаді. Але все ж, офіційним роком народження спідвею прийнято вважати 1923-й.
З перших же днів своєї літописі спідвей почав бурхливо вдосконалюватися і завойовувати популярність. Почали проводитися змагання в Аделаїді, Перті та Сіднеї. У числі учасників цих перегонів опинилися і спортсмени, уродженці Англії, які згодом занесли «спідвейний вірус» і на Британські острови.
Історія спідвею у Вознесенську
На початку 70-х, з ініціативи Іллі Мироновича Урмана був побудований мототрек, який мав всесоюзне значення. На мототреку кілька десятиліть проводилися змагання найвищих рівнів, проходили тренування мотобольної команди, виросло покоління славних гонщиків.
Анатолій Жабчік
Сергій Белокуров
Валентин Семенець
Валерій Жердєв
Іван Христинюк
Володимир Форостяний


Як це було ...

У 1974 для створення команди зі спідвею запросили до Вознесенськ відомого гонщика, члена збірної Радянського Союзу Анатолія Павловича Миронова. У 1975 році була сформована і приступила до повноцінних тренувань команда зі спідвею «ВОСХОД», яка складалася з 8 гонщиків і механіка. У 1976 році в команду запрошують відомого гонщика Анатолія Фролова з Донецька.
З кожним роком команда зі спідвею росла у майстерності, в Чемпіонаті СРСР зі спідвею займала призові місця. У міжнародних гонках на Кубок країн Радянського Союзу неодноразовими переможцями ставали
У 1977 році - Анатолій Миронов;
в 1978 році - Анатолій Миронов;
в 1979 році - Анатолій Фролов;
До речі, Анатолій Миронов 15 - ти кратний чемпіон України
У 1979 році члени Вознесенской команди гонщиків «ВОСХОД» А. Фролов і А. Миронов посіли І та ІІ місця на Чемпіонаті СРСР в гонках по довгому треку (396 метрів).
Миронов А., Фролов А., Форостяний В. тричі вигравали кубок України з мотоперегонів на льоду.
Форостяний В. фіналіст особистого Чемпіонату Радянського Союзу з мотоперегонів на льоду.

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

Відбулося спільне відвідування сімей, які постраждали від домашнього насильства

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

До управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надійшли спеціальні картки...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...