Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На першому енергоблоці Южно-Української АЕС проходять передпускові випробування
AA

На першому енергоблоці Южно-Української АЕС проходять передпускові випробування

Після завершення планово-попереджувального ремонту на блоці №1 ЮУ АЕС виконуються передпускові випробування. Серед регламентних процесів - випробування запобіжних клапанів парогенераторів (ЗК ПГ) і клапанів швидкодіючого редукційного пристрою скидання пари в атмосферу (ШРП-А). Цей процес супроводжується шумовим ефектом і викидом робочого середовища другого контуру (водяної пари). Відповідно до встановленого графіку, передпускові операції продовжаться до включення енергоблоку в мережу.

Зпрацювання клапанів ШРП-А та ЗК ПГ - керований технологічний процес, передбачений умовами нормальної експлуатації станції. Дане устаткування призначене для підтримки допустимого тиску пари в другому (нерадіоактивному) контурі АЕС. Планові випробування ШРП-А і ЗК ПГ виконуються при кожній зупинці та виведенні блоку в попереджувальний ремонт, а також у ході підготовки до включення його в мережу.

Варто підкреслити, що перший (радіоактивний) і другий (чистий) контури реакторів ВВЕР, що експлуатуються в Україні, повністю ізольовані один від одного. Отже, в атмосферу в даному випадку надходить чиста (нерадіоактивна) водяна пара.


 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...