Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | "Одне з кращих" - саме так оцінив перший заступник міністра очисне господарство Южноукраїнська
AA

"Одне з кращих" - саме так оцінив перший заступник міністра очисне господарство Южноукраїнська

«Молодцы! Хорошо работаете!» - так оцінив роботу южноукраїнських фахівців перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич, який сьогодні побував з інспекційною перевіркою на очисних спорудах господарсько-побутової каналізації нашого міста.

Юрія Хіврича супроводжував перший заступник губернатора Миколаївської області Геннадій Ніколенко, а   зустрічали перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій Куришко, заступник генерального директора відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія» Юрій Фомін, керівництво цеху водо-каналізаційного господарства і теплових мереж відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія» та комунального господарства «Теплопостачання та водоканалізаційне господарство».

            Візит високопоставленого чиновника відбувся у рамках відпрацювання робочою групою, створеної для реалізації рішень Комітету з економічних реформ  при Президентові України,  технічного стану водовідведення та очисних споруд.

            На «оглядини» Южноукраїнського очисного господарства заступник міністра прибув після представлення аналогічного господарства сусіднього Первомайська. Юрій Хіврич зазначив, що у наших сусідів стан очисних споруд такий, коли можна говорити взагалі про їх відсутність.   А це, додав  гість, чистота  та якість поверхневих вод, 80% яких береться для очистки та використання,  залежить здоров’я українців.

            Южноукраїнські фахівці ознайомили гостя з принципом роботи очисних споруд, тарифами для населення тощо. Під час бесіди, аналізуючи тарифи на водопостачання та водовідведення, Юрій Хіврич акцентував увагу присутніх, що у Южноукраїнську вони у 3,5 рази нижчі за середні в Україні. Співвідношення 80 (у Южноукраїнську) до 279 (в Україні).

            Підсумки інспектування у нашій області підіб’ють сьогодні в Миколаєві. А завтра висновки робитимуть в Одесі з урахуванням стану справ у чотирьох областях (Одеській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській).   

            Результатом перевірки регіонів України має стати розробка Всеукраїнської програми щодо модернізації і технічного переоснащення очисних споруд. У ній буде передбачено об’єкти, які потребують першочершочергового втручання, так звані «болевые точки», а   також подальші кроки. Передбачається, що фінансуватися така програма буде за рахунок чотирьох джерел: державного, обласного, місцевого бюджетів та коштів інвесторів чи господарів.

            Візит Юрія Хіврича тривав близького години. Далі на нього очікували у Вознесенську.

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...