Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проводимо реконструкцію квартир в місті згідно з чинним законодавством
AA

Проводимо реконструкцію квартир в місті згідно з чинним законодавством

З метою встановлення на території міста єдиного функціонального механізму надання дозволу на перепланування або переобладнання приміщень в житлових будинках, а також закріплення основних принципів вирішення питань, пов’язаних з самовільним переплануванням та/ або переобладнанням приміщень в житлових будинках, для забезпечення конституційних прав громадян на володіння, користування та розпорядження своєю власністю, відповідно до ст. ст. 30,100, 152 Житлового Кодексу України , Законів України «Про приватизацію державного житлового фонду», “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку“, Правил користування приміщеннями житлових будинків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.1992 № 572 та керуючись ст.ст.25,59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" Южноукраїнською міської радою було прийнято рішення від 29.12.2009 № 1188 “Про затвердження Порядку надання дозволу на перепланування та/або переобладнання приміщень в житлових будинках і оформлення правовстановлюючих документів на такі приміщення, а також оформлення правовстановлюючих документів на приміщення, в яких перепланування та /або переобладнання проведено самовільно”.
Цей Порядок визначає процедуру надання дозволу на перепланування та/або переобладнання квартир та інших приміщень в житлових будинках, поширюється на весь житловий фонд, що знаходяться на території міста Южноукраїнська, незалежно від форм власності та балансової приналежності.
Тому, шановні мешканці, виходячи з вищевикладеного
нагадуємо що забороняється під час перепланування приміщень у багатоквартирних житлових будинках:
- об'єднувати балкони з помешканнями квартир шляхом розбирання зовнішніх стін (крім підвіконної частини);
- об'єднувати квартири по вертикалі з повним або частковим розбиранням міжповерхових перекриттів;
- збільшувати площу приміщень санітарних вузлів і ванних кімнат за рахунок жилих приміщень квартири;
- влаштовувати прорізи в несучих стінах;
- улаштовувати прибудови до житлових приміщень перших поверхів багатоквартирних житлових будинків для веранд та господарських приміщень.
Перепланування та/або переобладнання приміщень у житлових будинках з приєднанням допоміжних приміщень житлового будинку або їх частини з метою поліпшення житлових умов без обмеження інтересів інших громадян, власниками приміщень (наймачами, орендарями) може проводитися лише за умови отримання згоди власника (балансоутримувача) житлового будинку та згоди власників приватизованих квартир і наймачів неприватизованих квартир під'їзду .
Перепланування та/або переобладнання приміщень у житлових будинках з приєднанням технічних приміщень житлового будинку не допускається.
Дозвіл на добудову лоджій, житлових кімнат та інших приміщень до багатоквартирних житлових будинків надається лише при умові комплексної реконструкції всього будинку.
Перепланування та/або переобладнання приміщень дозволяється проводити лише після отримання рішення про надання відповідного дозволу виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради. Проведення перепланування та/або переобладнання приміщень без дозволу виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради вважається самовільним. Фізичні чи юридичні особи, що здійснили самовільне перепланування приміщень, несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством.
Спори з питань перепланування, переобладнання квартир, приміщень вирішуються в судовому порядку відповідно до чинного законодавства.
  Для отримання консультації, щодо порядку проведення реконструкцій квартир у м. Южноукраїнську Ви можете звернутися до головного спеціаліста відділу архітектури, містобудування та земельних відносин управління розвитку інфраструктури Южноукраїнської міської ради О.Р. Якуби, тел. 2-11-24.

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...